cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

El macrobotelló convocat arreu de l'Estat no tingué gaire seguiment a Mallorca

Divendres passat no hi hagué més joves al passeig marítim que altres caps de setmana

«Nolsaltres hi hem vingut perquè un amic nostre feia els anys i ho hem volgut brufar amb un botelló», afirmava un jove pollencí divendres a vespre, al passeig marítim de Palma.

Aquesta era la tendència més habitual entre el jovent que volgué participar de la beguda a la fresca. La majoria dels joves i dels adolescents que acudiren a la zona no ho feren empesos per la cabòria generalitzada de la resta de l'Estat. En ciutats com Granada o Barcelona n'hi hagué que feren matx. «Nosaltres venim com cada divendres, perquè en tenim ganes», asseguraven. El fet fou que entre tots els assistents no devien superar les cent persones.

Però el que molts segurament desconeixien era que, des d'una oficina del port de Palma, els agents de la Policia Portuària els vigilaven de ben a prop. Pitjant un botó, l'agent podien saber amb tota casta de detall si allò que els joves prenien era ginebra o vodka d'una classe o de l'altra.

El zoom de les càmeres de vigilància tenia controlats tots i cada un dels punts que hi ha entre el Portitxol i el dic de l'Oest. Des d'una pantalla gegant, un agent vigilava tots els moviments. El nivell de precisió és tan gran, que fins i tot podien saber si aquell que abocava suc dins el tassó, en vessava gens per terra.

Tot estava controlat perquè si hi havia cap incident es pogués actuar amb la major rapidesa possible. Una operació coordinada entre l'Autoritat Portuària i la Policia Local incrementà la seva vigilància a partir de les onze de la nit. S'augmentaren els controls d'alcoholèmia dels conductors i parelles de policies es passejaven contínuament entre els qui consumien alcohol.

Per sort, hi hagué res de nou. «Tot pareix que ha de ser com la resta de divendres», afirmava a les onze i mitja del vespre Juan Antonio Bravo, cap de la Unitat Nocturna de la Policia local de Palma, quan tot estava encara per començar. «Així i tot, això serà un assaig respecte del gran botelló que es preveu per al dia 8 d'abril», afegí.

Ara només manca veure quina capacitat de convocatòria aconseguiran els nous mitjans, amb missatges de mòbils i correus, en el macrobotelló mallorquí.

(Més informació a la secció ESPANYA)

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.