E.B. / M.M.Pollença.
Els propietaris dels habitatges turístics vacacionals hauran de pagar 900 euros de mitjana per legalitzar les seves cases: 500 euros d'imposts municipals a l'hora d'obtenir la llicència d'activitat; 150 per la taxa bàsica a fi d'obtenir la certificació de qualitat amb sis anys de vigència; i 100 euros més, en fi, per cada habitació que tingui l'immoble.
Aquestes són les xifres que donà a conèixer l'equip de la Conselleria de Turisme del Govern de les Illes Balears, encapçalada pel conseller Joan Flaquer, durant el col·loqui informatiu sobre la regulació de les estades turístiques vacacionals, divendres a vespre en el club Pollença.
A l'acte, hi assistí prop d'un miler de persones que s'interessaren per diferents qüestions: a més del preu, el procés previst per als immobles que no reberen la qualificació d'habitatges turístics vacacionals -VTV- durant el primer procediment regulador, que sorgí arran de la norma de l'any 1998.
Totes les cases per a les quals no resultà possible obtenir aquest permís podran ser objecte ara d'un altre tipus de regulació, la d'estades turístiques vacacionals -ETV-. En total, poden ser prop d'un miler, segons explicà el tinent de batle de Pollença, Bartomeu Cifre, al final de l'acte de divendres.
S'ha previst, en un termini de deu dies, l'obertura d'una oficina al claustre de Sant Domingo de Pollença on es podrà tramitar tota la documentació necessària per obtenir els certificats de qualitat que la llei exigeix. El procés en qüestió durarà gairebé sis mesos.
El responsable autonòmic de Turisme, Joan Flaquer, explicà que l'acte no s'havia convocat fins ara per no «crear falses expectatives». En to conciliador, explicà que «el Partit Popular i Unió Mallorquina han complert un dels seus compromisos perquè aquesta classe de turisme no beneficia just els propietaris, sinó també altres col·lectius».
El director general de Turisme, Josep Aloy, continuà exposant la normativa, en relació amb la qual agraí la feina tant de l'Ajuntament com del portaveu del PP, Bartomeu Cifre, que «ha exercit de pont entre els tècnics i els propietaris». Així mateix, explicà que aquesta llei ha suscitat interès fora de les Balears i que en comunitats com Andalusia o Catalunya estudien implantar-la pròximament.