algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
23°

El PTM ja prohibia construir les aules de natura a Santa Magdalena

UM diu que el PP ha tardat dos anys a preocupar-se del projecte

El trasllat de les aules mediambientals al Serral de ses Monges continua aixecant crítiques entre l'oposició d'Inca. Ahir el portaveu d'Unió Mallorquina, Xisco Mulet, lamentà que ara el PP intenti culpabilitzar el Consell de Mallorca d'un problema que sorgeix perquè «l'equip de govern ha tardat dos anys a posar-se les piles amb aquest projecte».

Mulet recordà que si les aules mediambientals no es poden construïr al puig de Santa Magdalena és perquè el lloc escollit és una àrea d'alta protecció ubicada dins una Àrea Natual d'Interès Paisatgístic (ANEI). Una protecció urbanística que està estipulada al Pla Territorial de Mallorca i també al Pla General d'Ordenació Urbana d'Inca que aprovà l'Ajuntament. «El PP va presentar aquest projecte fa dos anys i fins el mes de novembre de 2005 no es van preocupar de demanar un interès general al Consell, que era el primer que haurien d'haver fet per poder construir les aules. Ara diuen que ho traslladen per fer via però el cert és que aquesta qüestió amaga una mala gestió per part del PP i no descart que hi hagi interessos urbanístics amb aquesta decisió de fer-ho al Serral de ses Monges», apuntà Mulet.

Des d'Unió Mallorquina coincidiren amb l'apreciació del Grup d'Amics de la Natura (Gadma) que el millor lloc per ubicar aquestes aules mediambientals és el puig de Santa Magdalena i, en aquest sentit, recordaren al Partit Popular que al mateix puig hi ha emplaçaments que no compten amb un grau tan alt de protecció i on sí es podrien edificar les tres aules.

«El problema del lloc que havien escollit és que en ser una àrea d'alta protecció el Pla Territorial prohibeix fer-hi qualsevol tipus de construccions i, de fet, estipula que en cas de voler ubicar un projecte educatiu s'haurà de fer a construccions ja existents. Són articles del Pla Territorial que des del PP d'Inca ni tan sols s'havien mirat», afegí Mulet.

El portaveu del PSM al Consell, Antoni Alorda, per la seva banda, ha demanat per escrit informació al conseller d'Ordenació del Territori, Bartomeu Vicens, respecte del projecte d'aules de natura. Alorda vol aclarir per què des de l'Ajuntament d'Inca es preveu la possibilitat d'un boicot amb aquest assumpte i saber també quines gestions ha fet l'Ajuntament al Consell.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.