cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Resistència total en situacions extremes

Tolo Quetglas és el primer dels tres expedicionaris a sotmetre's a la prova d'esforç

Tolo Quetglas ha estat el primer dels tres expedicionaris mallorquins a sotmetre's a la prova d'esforç. Abans d'iniciar aquesta nova aventura a «la terra dels vuit mils», experts de s'Institut han avaluat l'estat físic de l'escalador per veure la seva resistència en situacions extremes, com és la imminent ascensió a l'Everest (8.848m.), la muntanya més alta de la Terra.

L'aventura Mallorca a dalt de tot. Everest 2006 és a punt de prendre el vol. Serà el proper 1 d'abril quan Joan Antoni Olivieri Oli i els dos Tolos (Quetglas i Calafat) iniciïn el seu llarg viatge cap a la capital del Nepal, Kàtmandu, des d'on emprendran camí cap al sostre del món. Després d'un primer intent la primavera passada, aquesta vegada sí.

Ahir, acompanyaren Tolo Quetglas, el conseller executiu del Departament de Presidència del Consell de Mallorca, Francesc Buils, el director insular d'Informació Turística, Josep Bestard, i el president de s'Institut, Antoni Serra. La prova d'esforç consistí en un pla d'entrenament individualitzat compost per diverses proves funcionals.

El conseller Buils destacà l'excel·lent forma física de Quetglas, de 47 anys. «Tenim confiança plena que aquesta vegada ho aconseguiran», manifestà el responsable insular. Oli i Tolo Calafat passaran la prova la setmana que ve. L'expedició es podrà seguir a través de la plana web «infomallorca.net».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.