algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

Dol eivissenc davant el Consolat

Els estudiants pitiüsos escenificaren una "performance" en protesta per l'autopista que fa el Govern Matas

88128
La Policia vigilà l'entrada de la seu de Presidència del Govern mentre es desenvolupava l'exhibició de protesta.

Un grup d'estudiants eivissencs residents a Palma es concentraren ahir davant el Consolat de la Mar per protestar contra la construcció de les autopistes A la manifestació hi assistiren més d'una seixantena de persones que estigueren vigilades per una dotzena d'agents de la Policia Nacional.

Durant la concentració tengué lloc una «performance» organitzada pel col·lectiu «Las viudas de Ibiza». Les dites viudes, totes endolades, comparegueren pel passeig de Sagrera en processó. Eren tres, una darrere l'altra, i caminaren fins a davant el portal del Consolat de Mar. Un cop allà desplegaren una cinta de color negre que feren córrer entre tots els assistents. La música que acompanyava l'acte era L'Estaca de Lluís Llach. Quan acabaren de fer córrer la cinta i tothom l'aguantava amb les mans, les viudes començaren a pegar estirades fortes amb el crit de «No la volem» referint-se a l'autopista.


En haver acabat la performance, dues al·lotes en representació dels estudiants eivissencs llegiren un manifest. El text emfasitzava que la construcció de l'autopista no és un fet que només té repercussions pels propietaris per allà on ha de passar, sinó que «que això ens afecta a tots. Una via ràpida que consumeix tant de territori i tants de doblers per tanmateix només estalviar cinc minuts de temps, no val la pena». «Eivissa, illeta espenyada, / ramell de destrossa grossa, / on canta l'alba amb tristesa, / on plora el llevant ses penes», deia el glosat que feren els organitzadors.

La manifestació tengué el suport d'altres entitats com són el GOB i la Plataforma Salvem La Real. Tots els partits polítics de l'oposició hi estigueren representats. Entre els assistents hi havia Pere Sampol, Mateu Crespí (PSM), Eberhard Grosske (EU), Miquel Àngel Llauger, Margalida Rosselló (Els Verds), Joan Lladó (ERC)...

Ahir capvespre tengué lloc una projecció de diapositives i vídeos sobre la construcció de l'autopista i les seves repercussions. L'acte, organitzat pels mateixos estudiants, es féu a la seu del GOB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.