nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

La parella d'alemanys d'Eivissa matà el seu fill hores abans de suïcidar-se

«No estam de gust en aquest món», deia la nota que la Policia trobà al costat dels morts

93272
Treballadors de pompes fúnebres traslladen els cadàvers al dipòsit.


La hipòtesi del suïcidi cobrà ahir força en la investigació per la mort d'una parella alemanya resident a Eivissa que, abans d'acabar amb les seves vides, va enverinar el seu fill de 12 anys. Segons es desprèn del contingut de la nota que va deixar la parella, escrita en alemany, la decisió de suïcidar-se fou fruit d'una «depressió de caràcter existencial» resultat d'un «desencant vital», informaren ahir fonts de la investigació. «No estam de gust en aquest món, no som feliços», deia la nota trobada al costat dels cossos.

De moment, el Cos Nacional de Policia pensa que es tracta d'un suïcidi doble i l'homicidi del menor, un cas que ha commocionat els veïns de la Marina, barri on residia aquesta família des de gener de l'any passat.

La Policia trobà els cossos dimecres horabaixa en el tercer pis del número 11 del carrer Emili Pou, després que un veí, també de nacionalitat alemanya, els avisàs, ja que pel que sembla la parella li va deixar una altra nota explicant les seves intencions. Al principi es pensà que havien estat familiars dels morts els qui des d'Alemanya van avisar la Policia. Els agents trobaren els cossos de la parella en una habitació i el de l'infant en una altra. Segons els resultats preliminars de l'autòpsia, el nin finà diverses hores abans que els pares, que quan foren trobats feia menys de 24 hores que eren morts.

Als cossos no s'observaven signes de violència. Els tres tenien el cap cobert per una bossa, cosa que suposadament feren per respirar el seu propi anhídrid carbònic i així accelerar i endolcir la mort. A la casa els agents trobaren barbitúrics i gran quantitat d'alcohol. Amb les dades definitives de les autòpsies encara pendents, es pressuposa que la parella primer enverinà el menor i després se suïcidaren ells.

L'autòpsia sí que revelà que el jove no ingerí alcohol i que va ser enverinat amb pastilles. L'home, Wernen Z., tenia uns 40 anys o menys, i la dona, Helene K.Z., 57. El director insular, José Manuel Bar, confirmà que a l'habitatge es trobaren abundants barbitúrics i begudes alcohòliques «que podrien posar de manifest que els adults se suïcidaren mitjançant la ingesta massiva d'algun medicament», mètode que haurien utilitzat també per matar l'infant.

Bar també informà que el menor no estava escolaritzat, malgrat que portava més d'un any a l'illa. Encara que el cognom del menor coincideix amb el de Wernen Z., un veí que va conèixer la parella va assegurar que només era fill d'ella.

De moment, es descarta la hipòtesi d'un suïcidi ritual. No hi ha cap prova que indiqui que la parella pertangués a cap organització, tampoc tenien antecedents ni problemes econòmics. Ningú del barri de la Marina coneix a què es dedicava professionalment aquesta parella. Pel que sembla, no tenien feina coneguda a l'illa.

Ahir, els investigadors del Cos Nacional de Policia recorregueren la zona mostrant als veïns fotografies dels morts a fi de recollir tota la informació possible.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.