cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

L'IES Francesc de Borja Moll necessita mà de metge

Una xarxa elèctrica deficitària i persianes rompudes són alguns dels problemes que arrossega

«Cada mes enviam una carta de reclamació a la Conselleria de Cultura demanant millores al nostre institut, però de moment no arriba res», digué ahir Maria Castillo, directora de l'Institut d'Ensenyament de Secundària Francesc de Borja Moll.

Aquest centre que es troba al carrer de Caracas del Polígon de Llevant celebrà els seu 25è aniversari l'any passat. Des de la seva inauguració no s'hi ha fet cap reforma i el nombre d'alumnes ha anat augmentant fins arribar als 1.200.

L'equip directiu es queixa de manera periòdica a la Conselleria de l'estat en què es troben els equipaments. El més necessari, de moment, és reparar la xarxa elèctrica. «Cada punt el diferencial baixa i ens quedam sense corrent, amb la qual cosa no ens queda més remei que aturar les classes», assegurà la directora.

Al Francesc de Borja Moll, a més d'ESO i batxillerat, també s'hi fan cicles formatius. Els que més demanda tenen són els relacionats amb l'electrònica i la informàtica. És per això que es necessita una instal·lació elèctrica potent.

Una altra cosa que és motiu de preocupació entre el professorat és l'estat en què es troben les persianes. «Tot cau i penja. A algunes aules les hem de tenir barrades, perquè si no, podrien caure cap a fora i ferir qualcú», diu la directora.

Diari de Balears, però, ha volgut parlar amb l'altra part implicada, la Conselleria d'Educació. Rafel Bosch, director general de Planificació i Centres, ha assegurat que tenen coneixement de la situació del centre i que tenen pensat fer-hi una inversió d'aquí a poc. «En aquests moments la prioritat és condicionar la xarxa elèctrica», assegurà. «Més envant ja parlarem d'altres reformes», afegí.

Andreu Obrador, que és el gerent d'IBISEC, l'empresa pública que s'encuida de fer les construccions i reparacions dels centres educatius, digué que el Francesc de Borja Moll és un tema d'urgència per l'empresa que dirigeix. «A l'estiu tenim previst fer-hi les obres per instal·lar la nova adequació elèctrica», assegurà.

De moment, totes les reformes i altres obres depenen de la voluntat dels professors. En alguns casos han estat ells que han hagut de pintar les aules i els passadissos, o han hagut de dur cortines de casa seva perquè no els pegàs el sol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.