algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
23°

Tots els partits acusen el PP balear de sotmetre's a Rajoy amb l'Estatut

Matas no pot garantir que la reforma sigui aprovada abans de les autonòmiques

78116
Les paraules del portaveu del PP a la darrera reunió de la ponència de l'Estatut han fet esclatar un nova polèmica.

J.TORRES./R.G.Palma.
Tots els partits amb representació parlamentària acusaren ahir el PP d'allargar la reforma de l'Estatut fins després de les autonòmiques per interessos partidistes, que passen per no entrar en contradiccions amb el discurs del seu líder, Mariano Rajoy, i així continuar la campanya contra l'Estatut català.

En un «atac de sinceritat» -així ho reconegué ahir als membres de la ponència-, el portaveu del PP, Joan Huguet, advertí dimarts que el seu grup no era partidari de tancar els treballs en ponència fins que s'hagi aprovat l'Estatut català. Aquest condicionant, que podria ajornar la reforma fins després de les autonòmiques, indignà no només l'esquerra sinó també UM, socis dels populars.

«L'estratègia de Rajoy, Zaplana i Acebes és que cap comunitat governada pel PP plantegi ara una reforma com la catalana, perquè els cau el discurs», advertí la socialista Francina Armengol, que recordà la «moratòria» d'Estatuts proposada pel president. «Matas és un titella de Rajoy», «un instrument del PP per boicotejar l'Estatut català», afegiren els dirigents del PSM, Biel Vicens i Pere Sampol. «El PP posa els interessos de Rajoy per sobre dels de Balears», sentencià Miquel Rosselló (EU-EV).

Els representants de l'esquerra, però també el d'UM, Miquel Nadal, mostraren la seva «preocupació» i advertiren que si s'ha d'esperar a la reforma catalana «no hi haurà Estatut» ni millora del finançament. Per això, instaren el PP a agilitar els treballs en ponència, amb reunions extres si cal.

La vicepresidenta Estaràs matisà que Huguet només proposà esperar 10 o 15 dies més que s'aprovi l'Estatut català, sense aturar la tramitació. Tant ella com Matas es comprometeren a intensificar el procés perquè el Parlament tramiti l'Estatut aquesta legislatura però no pogueren garantir que les Corts l'aprovin abans de les autonòmiques. «No passaria res», apuntà Matas, si no s'aprova abans de les eleccions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.