algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
25°

Fiol demana als sindicats «diàleg» i que no facin vaga contra la privada

Creu que les subvencions a l'escola concertada no justifica mobilitzacions

El conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol, sortí ahir al pas de la proposta dels sindicats STEI, UGT, i CC.OO per fer una vaga parcial als centres escolars en defensa de l'ensenyament públic, i demanà a les centrals de treballadors que no convoquin la mobilització. Com a alternativa, Fiol proposà als sindicats que «enviïn al·legacions» al decret que preveu ajudes als centres escolars privats concertats per ampliar-ne el nombre de places.

Fiol volgué fer «una crida a la reflexió» i encoratjà els sindicats que «enviïn al·legacions» i actuïn «des de la racionalitat». En aquest sentit, el conseller afegí que «no estam malament del cap i totes les mesures que proposam tenen una justificació racional». Pel que fa al decret d'ajudes a l'escola concertada, el conseller afirmà que «obeeix a una demanda de places que no és atesa» i afegí que «només cooperarem en els casos que hi hagi més demanda que oferta de places». Igualment, el conseller assegurà que «m'agradaria tenir un debat sobre el suport a l'escola pública perquè aquesta legislatura hem invertit més del doble de doblers en obres que en l'anterior». Així i tot, també reconegué que «s'hi han de destinar molts més recursos públics».

El fet, però, és que els sindicats creuen que el decret d'ajudes a la concertada s'ha de congelar fins que la Conselleria no solucioni les mancances dels centres públics.

Quant al decret que redueix les hores en català a l'escola, Fiol argumentà que «al decret de mínims s'equipara la llengua castellana i la llengua catalana i pareix lògic que per introduir una llengua estrangera, segurament l'anglès, es facin concessions en cadascun dels idiomes oficials». També recordà el caràcter «voluntari» de l'aplicació del decret. Així i tot, Fiol obvià que el decret de mínims estableix que entre un 50 i un 90% de les matèries han de ser en català, mentre que l'esborrany del decret «trilingüe» no permet que més d'un 33% de les assignatures es facin en català.

En tot cas, el conseller considerà que el debat sobre aquests decrets «s'ha de fer des de la prudència i la reflexió serena i no des de les mobilitzacions, tot i que els sindicats tenen dret a arribar a aquest extrem».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.