cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 22°
32°

«La repressió de la Policia no és legítima perquè les expropiacions són il·legals»

Mariano Marí, portaveu del GEN-GOB-Eivissa, s'afegeix a la proposta popular de llei

Mariano Marí, portaveu del GEN-GOB d'Eivissa, qüestionà ahir a Palma les accions repressives que han duit a terme els cossos de seguretat a la pitiüsa. Per l'activista, «l'acció repressiva de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil contra els manifestants del moviment antiautopista és il·legítima. Les expropiacions de les terres per allà on ha de passar la futura via s'ha fet de manera il·legal». «Les màquines entren a les finques sense la prèvia certificació d'expropiació. Per tant, els cossos de seguretat donen suport a les il·legalitats comeses pel Consell d'Eivissa», digué.

Marí vingué ahir a Palma per donar suport a la proposta popular de llei que ha impulsat la Plataforma Salvem Mallorca. La iniciativa presentarà signatures al Parlament perquè es debati una llei que vol aturar qualsevol agressió al territori.

En paraules de Marí, «a Eivissa, l'ambient de crispació ja ve d'enrere. Des que el Consell aprovà el 2003 les Directrius d'ordenació territorial, que feia que la pràctica totalitat de l'illa fos urbanitzable, fins i tot les Anei (Àrea Natural d'Especial Interès), els moviments de protesta no es feren esperar».

Recordem que les manifestacions que s'han fet durant aquests darrers anys han incrementat el nombre de participants progressivament, fins a superar les 20.000 persones el febrer passat. L'activista sosté que les mobilitzacions actuals són fruit d'agressions perllongades al llarg del temps. «Aquesta autopista es farà sense el consens social de la majoria de la població, ni el suport de la resta de partits polítics. Ningú, més que els ajuntaments governats pel PP i alguns sectors empresarials que combreguen amb aquest partit, donen suport a l'autovia», diu.

Entre els impactes que provocarà la via que ha de connectar l'aeroport amb Sant Antoni de Portmany, Marí destaca la fragmentació de l'illa de cap a cap i l'alteració de la vida de nuclis com Sant Rafel. El que també és qüestionable, segons Marí, és com s'hipotecaran els pressuposts durant 25 anys. El cost total és de 480 milions d'euros.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.