cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Cort crea un servei de guarderia les 24 hores del dia «pròxim i flexible»

La UE cofinança la iniciativa amb un pressupost de 180.000 euros

L'Ajuntament de Palma crearà un servei de guarderia de 24 hores, «domiciliari, pròxim i flexible» a les necessitats de les famílies treballadores. La iniciativa municipal s'emmarca dins un programa europeu per a la conciliació de la vida laboral i familiar i té un pressupost de 179.500 euros, la meitat dels quals provenen del Fons Social Europeu.

El regidor de Treball, Economia i Comerç, Sebastià Sansó, i la de Serveis Socials, Margalida Ferrando, juntament amb el conseller de Treball i Formació, Cristòfol Huguet, i el director general de Formació, Antoni Perelló, presentaren ahir diferents actuacions encaminades a afavorir la compatibilització de l'activitat professional i les obligacions familiars. Les actuacions que durà a terme l'Ajuntament de Palma s'emmarquen en el projecte europeu «Temps de treball i d'oci».

La iniciativa vol donar resposta a les necessitats formulades per moltes famílies treballadores -incompatibilitat de l'horari escolar i el laboral, insuficiència de places i recursos, la manca de serveis de proximitat d'atenció o de guarderia- i, alhora, explorar nous jaciments d'ocupació. Així, dones desocupades d'entre 25 i 55 anys, amb experiència com a mares, donen el perfil mínim per accedir a un d'aquests nous llocs de feina.

Amb una dotació global de 260.000 euros, la UE n'aporta la meitat a l'esmentat programa i la resta el Govern i l'Ajuntament, a parts iguals. D'aquesta xifra, una part important es destina al nou servei de mainaderes.

L'actuació municipal té una doble vessant. D'un costat, la realització d'«una investigació documental i de camp que avaluï l'adequació dels serveis de suport, especialment centres educatius, incloent guarderies i serveis d'activitats extraescolars existents al municipi de Palma», explicà Sansó. D'altra banda, la creació d'un servei de guarderia les 24 hores del dia.

La iniciativa té un referent directe en el programa pilot desenvolupat a la barriada de la Soledat, on s'han atès 20 famílies amb 26 nins d'entre 0 i 10 anys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.