algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 19°
26°

Els sindicats proposen una aturada escolar per l'ensenyament públic

Preparen les protestes per l'abril i acusen el Govern d'afavorir els centres concertats

103416
Els sindicats han expressat a la Conselleria d'Educació el seu rebuig de les darreres mesures per afavorir l'ensenyament privat.

Els sindicats STEI, CCOO i FETE-UGT acordaren ahir proposar als centres escolar una aturada i/o mobilitzacions per protestar contra la política educativa del Govern, que troben discriminatòria amb l'escola pública.

Els sindicats han detectat mancances greus en la xarxa educativa pública i reclamen de l'Executiu autonòmic «mesures pal·liatives urgents».

Aquestes actuacions, acordades ahir en la Junta de Personal Docent, es desenvoluparan el mes d'abril, després de les vacacions de Pasqua, si el departament d'Educació no varia la seva intenció d'aprovar el finançament d'un 50% per a la construcció de nous centres privats i l'anomenat decret de trilingüisme.

Segons els sindicats, «aquests esborranys demostren el menyspreu de l'Administració vers la xarxa educativa pública». Consideren «intolerable que molts de centres d'aquesta xarxa es trobin en la situació en què es troben, i que els doblers per a obres i millores d'infraestructures es destinin a les patronals d'Educació».

D'altra banda, les centrals han anunciat recursos contra les dues darreres iniciatives que ha endegat el Govern balear.

L'STEI, en una iniciativa a la qual s'afegiran els altres sindicats, du a terme un estudi per esbrinar quin és l'estat de les escoles i els instituts de l'Arxipèlag.

En acabar-lo, el remetran a la Conselleria amb la diagnosi corresponent i amb una proposta de solucions.

Les darreres mesures anunciades pel conseller del ram, Francesc Fiol, han provocat la irritació d'una part considerable de la comunitat educativa.

La setmana passada, els directors dels centres de primària reclamaren la retirada del decret de trilingüisme, perquè consideren que introdueix elements de discriminació entre escoles i alumnes, a més d'atemptar contra la normativa lingüística i educativa vigent.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.