cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 18°
18°

Matas aprofita la «crisi de l'ecotaxa» per denunciar les «incoherències» del PSIB

Diéguez diu que 'funcionaris del PP' recullen firmes contra l'Estatut en horari laboral

Les «incoherències» dels dos partits majoritaris centraren ahir part del ple al Parlament.

La portaveu del PSIB-PSOE a la Cambra, Francina Armengol, acusà Matas d'incongruent pel fet de demanar «el mateix que Catalunya» i recollir alhora signatures contra l'Estatut d'aquesta comunitat. El president balear li recordà que la campanya de firmes demana opinió sobre la unitat de l'Estat i la igualtat entre els espanyols. Tanmateix, retragué a Armengol que «avui no és el millor dia perquè vosaltres parleu de coherència».

Matas es referia a la crisi interna que s'ha obert en el PSIB arran de les manifestacions del secretari general de la formació, Francesc Antich, en les quals renunciava a l'ecotaxa.

El cap de l'Executiu insistí que, quan demana 3.000 milions d'euros a Madrid en els pròxims anys, és per compensar «el dèficit històric» que pateixen les Illes en matèria d'infraestructures.

D'altra banda, el diputat socialista Antoni Diéguez assegurà que certs funcionaris de la Comunitat Autònoma aprofiten el seu horari laboral per recollir firmes a favor del referèndum sobre l'Estatut català.

El parlamentari del PSIB assenyalà en concret un «fill de notari» com un dels promotors. Suposadament, els funcionaris «coaccionaven» els companys i els convidaven a signar «contra els catalans, que s'enduen tots els doblers».

El conseller d'Interior, José María Rodríguez, assegurà que no en té notícies. A continuació, ironitzà comentant que «fan coa per signar, i no tan sols gent del PP, sinó també del PSIB i del PSM».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.