algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
20°

La batlessa acusa els policies de donar-se de baixa per fer pressió

Creix la tensió entre Bonet i els agents per les millores salarials

La batlessa Maria Bonet (PP) acusà els agents de la Policia Local de «donar-se de baixa a posta per fer pressió» per negociar el nou conveni dins un ambient de màxima crispació, que es viu entre els policies i l'equip de govern. Tanta crispació, que a la taula de la batlessa ja hi ha un expedient disciplinari contra dos agents i «un parell més a l'espera», segons Bonet.

Tal com ja va informar Diari de Balears el 12 de febrer de 2006, aquesta gran tensió ha provocat amenaces i que alguns agents s'hagin donat de baixa davant el mal ambient que hi ha. Així ho confirmà la batlessa Maria Bonet i el delegat de Policia, Rafel Serra (PP), arran d'una pregunta del PSOE i de Xisco Garí al voltant de la polèmica que sacseja el municipi. El socialista Sebastià Burguera instà Bonet a posar-los al dia. Bonet contestà que «es donen de baixa per pressionar-nos. Enganyen el metge per una baixa. Nosaltres volem negociar però sense pressions i complint amb la feina. Hi ha molts de mal vicis. A més, entre l'oficial i els agents hi ha també una mala relació».

Amb tot, Bonet reconegué que les baixes han provocat una manca d'efectius. «Hem demanat més guàrdies civils».

Respecte de la tensió existent, la batlessa digué que «no pot ser que un agent cridi a la premsa per dir que no som un poble segur convidant els malfactors a venir. Només diuen mentides i coses que no s'expliquen».

Amb tot, Bonet es reafirmà a voler «que s'arregli. Ells provoquen la situació i han de canviar d'actitud». La batlessa també reconegué que «s'ha obert un expedient, a petició de l'oficial, però encara no tenim instructor. També n'hi ha un parell més que esperen, malgrat que voldria no tenir-ne cap sobre la taula. Haurien de tenir el cap damunt les espatles».

L'ambient de crispació ha duit a amenaces i denúncies entre les parts implicades. A hores d'ara hi ha tres agents de baixa i la tensió creix per moments sense voluntat aparent de compondre's.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.