algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
29°

El PSM xifra el deute del Govern en 4.778 milions i insta a reprovar-lo

Sampol diu que l'Executiu que surti el 2007 sols podrà pagar nòmines

El Govern de Jaume Matas ha endeutat i compromès despesa per 4.778 milions d'euros (800.000 milions de pessetes) que s'haurà de pagar fins l'any 2036. Així ho denuncià ahir el portaveu del PSM, Pere Sampol, que avui defensarà al Parlament una moció que reclama la reprovació del Govern per l'endeutament excessiu i per «malbaratar» recursos en infraestructures «sobredimensionades».

Segons els nacionalistes, des que el PP assumí la Presidència l'any 2003, l'endeutament de les conselleries i el de les empreses públiques, les desviacions en els comptes de 2004 i de 2005 i les despeses plurianuals compromeses sumen l'equivalent a dos pressuposts autonòmics i mig. «Una hipoteca sense precedents», afegí Sampol, per recalcar que el Govern que surti elegit el 2007 haurà de destinar tot el pressupost a pagar nòmines i a tornar crèdits i «no podrà fer res».

El diputat advertí que el deute de l'Executiu s'incrementa a raó de 600 milions d'euros (100.000 milions de pessetes) cada tres mesos. Una «escalada d'autèntica bogeria», que el Govern no reconeix perquè legalment només computen com a deute els crèdits de les conselleries.

Amb tot, el més greu segons Sampol és que el Govern no s'endeuta només per fer grans obres, sinó també per pagar despeses ordinàries, com les subvencions d'Agricultura o de Comerç, que es financen amb crèdits a 10 anys. «La irresponsabilitat de Matas posa en perill el futur de la comunitat. No ens sorprèn que hagi anunciat la seva retirada, perquè el pastís que deixa serà ben amarg», afirmà el portaveu, que també denuncià el malbaratament de recursos en les autopistes d'Eivissa i en l'hospital de Son Espases.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.