cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

L'auge residencial i comercial obliga a fer reformes a la zona de l'estació

S'hi habilitaran passos per a vianants i carrils de canvi de sentit per evitar els col·lapses

El creixement urbanístic i l'auge comercial de la zona de l'estació de Manacor han provocat que el punt comprès entre el servei ferroviari i la plaça de sa Mora hagi quedat obsolet per canalitzar el trànsit que circula per l'avinguda de Salvador Juan i per garantir, alhora, la seguretat dels vianants i els usuaris del tren.

El passeig esmentat queda del tot col·lapsat, en hores punta, al lloc de pas per l'estació i per la plaça de sa Mora. La situació frega el caos quan s'aturen en ambdues direccions els autocars de la línia regular d'Aumasa, que connecten l'àrea ferroviària amb els diferents municipis de la comarca.

A tot plegat, s'hi ha d'afegir que aquest indret no té cap pas per a vianants per on puguin travessar l'avinguda. Així, els usuaris han d'esquivar els cotxes i la mitjana que separa els dos carrils de l'avinguda, amb el perill que això representa.

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament de Manacor i el Consell de Mallorca preparen un projecte comú de remodelació de la zona, ja que l'avinguda pertany a la Direcció Insular de Carreteres. Els tècnics del Consell, el regidor Antoni Sureda i l'inspector en cap de la Policia Local de Manacor, Antoni Sureda, hi realitzaren una visita per concretar el pla conjunt.

La primera intervenció consistirà a retirar l'àrea enjardinada, que serveix de mitjana, i a pintar un pas per a vianants que unirà l'estació amb la plaça de sa Mora, on a més es procedirà a rebaixar l'altura per eliminar barreres arquitectòniques.

A més, per evitar col·lapses es marcaran, a la part de l'avinguda més pròxima a l'estació, un carril de canvi de direcció cap als habitatges de Can Avellanet i el complex comercial; i un altre per als vehicles que, sortint de la plaça esmentada, hagin d'anar cap a la carretera de Felanitx. En aquest punt, l'avinguda quedarà amb un sol carril, però «no serà cap problema perquè els cotxes surten dels semàfors d'un en un».

Així mateix, es reubicarà la marquesina del servei de bus per allunyar-la del pas per a vianants, ja que els autocars resten visibilitat als altres vehicles, amb el perill subsegüent per a la gent que va a peu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.