algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

Atenció Primària oferirà fisioteràpia a diverses associacions de malalts

Les unitats de suport acosten serveis especialistes als centres de salut

El principal objectiu de la gerència d'Atenció Primària de Mallorca per al 2006 és ampliar la cartera de serveis de les unitats de suport. En aquest sentit, destaca la firma de convenis amb diferents associacions de malalts, perquè aquestes disposin d'unes hores específiques per a la seva rehabilitació en els centres.

Segons explicà el gerent d'Atenció Primària de Mallorca, Albert Anguera, «el 2006 serà un any d'ampliar els serveis que donen les unitats i augmentar el nombre de personal que hi treballa». Pel que fa al 2005, ha estat un any en el qual s'han consolidat alguns d'aquests serveis, com «el de salut bucodental, que amb la posada en marxa del pla de salut bucodental infantil» ha suposat una «important despesa en la compra d'infraestructura i utillatge, com també la contractació de dos higienistes dentals». Tanmateix, enguany serà la vertadera prova de foc per a les set unitats existents a l'Illa.

Quant a les unitats de la dona, les que fa més temps que funcionen, es continuarà amb el seguiment del programa de prevenció de càncer de cèrvix. Anguera recordà que aquestes unitats tenen representació a tots els centres de salut de Mallorca i que són les que més personal tenen.

Anguera destacà la feina que fan aquestes unitats i els seus professionals, ja que ofereixen serveis especialitzats al centre de salut, «cada vegada més a prop dels usuaris, i el que sens dubte està més a prop és el centre de salut, per això és tan important la seva tasca».

Finalment, respecte de les unitats de suport de salut mental, el gerent subratllà la unificació de les unitats del Camp Redó i Arquitecte Bennàzar, a la seu de Creu Roja, fet que ha permès que s'hi ampliï el personal, fins a tres psicòlegs i tres psiquiatres, a més de treballadors socials.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.