algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
20°

El PSM assegura que un 25% dels habitatges no paga factura de fems

El batle ho desmenteix i assegura que és un problema comú al Pla

M.M. Sencelles.
El regidor del PSM a Sencelles, Josep Lluís Toledo, denuncià dijous a vespre al ple que prop de 600 cases de Sencelles no paguen la factura del fems. Toledo assegurà que la darrera actualització de l'Impost de Béns Immobles (IBI) ho deixa clar. «A Sencelles hi ha 2.400 cases que paguen IBI i tan sols 1.700 paguen la factura del fems. Això vol dir que en queden 600 que no paguen», digué.

Toledo criticà que l'Ajuntament hagi deixat perdre, d'aquesta manera, uns 102.172 euros a l'any, ja que cada casa paga 131 euros anuals en concepte de recollida de fems a la Mancomunitat del Pla, que és qui gestiona el servei, i denuncià a més que curiosament la factura del Pla és molt més alta que la del Raiguer.

El batle, Antoni Ferrer, desmentí que la xifra fos tan elevada i la situà en més d'un centenar. «Això passa a tots els pobles i és un problema de la Mancomunitat del Pla, no de l'Ajuntament. A més, precisament nosaltres vam insistir a la Mancomunitat perquè les cases dins sòl rústic també paguessin aquest impost», digué, i assegurà que, un cop tenguin les xifres exactes del nombre de cases que no paguen començaran a exigir-los l'impost.

En aquest sentit, el regidor del PSM instà el batle a cobrar als morosos les factures que han quedat pendents de pagar en els darrers cinc anys. «Hi ha dos col·lectius que no paguen, per una banda els que s'han fet una casa nova i per l'altra gent que no ha pagat mai aquesta factura i que ara exigeixen no pagar les factures endarrerides», digué.

La resta de partits de l'oposició (PSIB-PSOE, EU i UM) coincidiren a criticar la manca de control econòmic que existeix a l'Ajuntament de Sencelles i recordaren en aquest sentit que els comptes continuen sense actualitzar-se des de fa quatre anys. Des d'Unió Mallorquina, Joan Carles Verd criticà la injustícia que suposa el fet que hi hagi tanta gent que no pagui pels que paguen.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.