algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

PSM i EU-EV agafen la bandera de l'ecotaxa rebutjada per Antich

Creuen que el líder socialista s'equivocà renunciant a l'impost

Una setmana han trigat el PSM i Esquerra Unida-Els Verds a agafar la bandera de l'ecotaxa i reivindicar la validesa del derogat impost turístic, després que el líder socialista, Francesc Antich, renunciàs a tornar a aplicar aquest mecanisme fiscal al·legant que les circumstàncies han canviat.

Tot i que fa tres anys els nacionalistes assenyalaren l'ecotaxa com una de les raons de la derrota del Pacte, ahir defensaren que la filosofia d'aquell impost «és més vigent que mai». El portaveu, Pere Sampol, recalcà que l'ecotaxa era l'element que millor visualitzava la diferència entre el model turístic de l'esquerra i el del PP, el primer basat en la millora de la qualitat i el segon en la quantitat.

«S'ha estat poc prudent i de manera alegre s'ha renunciat a un instrument que pretenia un canvi de model», advertí el secretari general, Biel Vicens, referint-se a la decisió d'Antich. «Els temes importants no s'han de tractar amb frivolitat per quatre vots», sentencià. Sampol afirmà que l'única part negociable de l'ecotaxa era la forma de cobrament i recordà que s'hauria d'haver cobrat a ports i aeroports però el Govern d'Aznar ho impedí. «El PSM no tira la tovallola», afegí.

En la mateixa línia, el portaveu d'EU-EV al Parlament, Miquel Rosselló, considerà un error renunciar ara a l'ecotaxa perquè encara calen sistemes de recaptació de fons que es destinin al medi ambient. El diputat advertí que les paraules d'Antich «no foren oportunes» i, com Sampol, va admetre que el Pacte s'equivocà en la recaptació de l'impost, que s'hauria d'haver efectuat en els port i aeroports.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.