cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
25°

El Govern rectifica i no exigirà al CdM les inversions a sa Dragonera

Medi Ambient eliminarà aquest apartat del decret de l'empresa pública

C.RUIZ.Palma.
El parc natural de sa Dragonera continuarà sent cogestionat pel Govern i el Consell com fins ara. La Conselleria de Medi Ambient eliminarà del decret d'organització de l'empresa pública que gestionarà els espais naturals de les Illes l'apartat que fa referència a les aportacions econòmiques d'altres administracions públiques que, segons el text, s'haurien de transferir al pressupost de l'entitat autònoma, punt que va provocar l'alarma de la institució insular.

El Consell va al·legar en contra d'aquesta transferència ja que entenia que es retallaven competències en la gestió de sa Dragonera, únic parc gestionat per ambdues institucions.

Joana Xamena, directora general de Biodiversitat, va lamentar ahir la interpretació que s'ha realitzat d'aquest apartat perquè «esperam que el parc continuï funcionant com fins ara. La Conselleria de Medi Ambient està satisfeta amb l'actuació del Consell. Precís que aquesta matisació feia més referència a l'organització interna de l'empresa pública».

Xamena va voler deixar clar també que la representació del Consell a l'autoritat de gestió no serà menor que la d'ara. Al contrari. Com a institució que participa econòmicament en la gestió i propietària del territori tindrà «un pes decisori dins de la nova autoritat de gestió, superior a l'actual». Igualment explicà que el president de la junta rectora serà elegit pel ple del Consell de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.