cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Matas insta el sector turístic a aprofitar el bon moment per reinvertir a Balears

El president veu amb «certa satisfacció» la possibilitat d'«overbookings» a l'estiu

ELISA DOMÈNECH. Enviada especial a Berlin

El president de l'Executiu balear, Jaume Matas, afirmà que el sector turístic ha d'aprofitar els resultats de la que es presenta com una bona temporada per refermar la reinversió a Balears i la qualitat de la destinació, després que els principals touroperadors alemanys donessin perspectives de creixement que podrien situar-se entre el 5 i el 10 per cent.

Matas féu aquestes declaracions durant la seva visita a la Fira turística de Berlín (iITB) en el dia de Balears, on es referí «amb certa satisfacció» als possibles overbookings, sobrecontractació, que podrien patir els hotels de Balears durant aquest estiu. «No li donaré suport, però quant de temps fa que no parlem d'aquests problemes?», exclamà el president balear.

Tot i assenyalà que hi ha un canvi de tendència en les xifres turístiques, el president demanà «prudència» a l'hora de valorar el creixement previst per aquesta temporada. Instà a esperar a fer el recompte final, ja que «haurem de seguir lluitant per la qualitat i la rendibilitat».

En aquest sentit, el president Matas considerà que és massa prest per fer revisions a l'alça del PIB i insistí que només ens trobam davant d'expectatives.

Sobre les raons que han propiciat la millora de les xifres turístiques, el president balear relativitzà els factors externs que afecten competidors com les zones de Turquia o Egipte, en considerar que les previsions per a Balears són superiors a altres destinacions turístiques que també se'n veuen beneficiades.

En la seva intervenció, Matas recordà que durant el 2005 arribaren 3'7 milions de turistes alemanys a les Illes, un 6'8 per cent més que l'any anterior. Això els manté com a primer mercat a Balears, amb una despesa per persona i dia de 83'38 euros que supera la del turista espanyol. Gairebé el 90 per cent de les arribades es concentren a l'illa de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.