algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Els grups es fixen el 13 de juny per aprovar el nou Estatut al Parlament

Només PSM i EU-EV reclamen que es fixi el deure de conèixer català

Els representants dels grups parlamentaris que integren la ponència per a la reforma de l'Estatut de Balears es fixaren ahir la data del 13 de juny per aprovar la nova redacció del text en el ple del Parlament balear. Després, encara quedarà tota la tramitació a les Corts.

Aquest, el calendari de negociacions, fou el principal punt acordat en la reunió d'ahir de la ponència. Segons aquest calendari, els treballs en ponència s'hauran d'enllestir durant els mesos de març i abril perquè el ple del dimarts dos de maig, el ple del Parlament pugui prendre en consideració el nou redactat. Des del 22 al 26 de maig es tornarà a treballar el text en ponència i des del 29 de maig al 9 de juny, en comissió. Si tot va bé, la reforma estatutària serà aprovada en ple el 13 de juny.

En la reunió d'ahir, els grups parlamentaris van debatre, en segona lectura, el redactat del títol preliminar. De fet, la feina consisteix a reordenar el que ja s'havia discutit perquè el PP es limita, bàsicament, a acceptar el redactat del «Comitè de Savis» i ajorna, per a una negociació al màxim nivell -possiblement amb el president Jaume Matas- els assumptes més espinosos i sobre els quals els grups de l'oposició mantenen vots particulars.

Entre altres, continua sense haver-hi acord en les competències -el PSM presentà ahir un nou articulat per redefinir-les- o en qüestions com el català. PSM i EU-EV proposen que es reconegui el deure de conèixer el català -ara només és un dret- i PSOE, UM i PP han acordat no modificar el redactat tot i que, recentment, els dos primers votaren una moció al Consell en sentit contrari.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.