algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
23°

El Consell inicia la protecció de l'església del convent com a BIC

L'oposició acusa el pacte d'incomplir un acord del ple municipal

La Ponència Tècnica de Patrimoni Històric del Consell de Mallorca inicià ahir l'expedient de declaració de Bé d'Interès Cultural al conjunt arquitectònic de l'església del convent de Sant Vicenç de Manacor.

El regidor d'ALM-UM i director insular d'Urbanisme, Miquel Àngel Grimalt, ho anuncià en el ple municipal del passat dilluns i així ho confirmà ahir el director insular de Patrimoni Històric, Joan Josep Mas.

La reacció de Grimalt sorgí arran de les crítiques dels seu partit i de la resta d'oposició (PSM i PSOE) a l'equip de govern el qual acusaren de incomplir un acord de ple, en no incloure en el pressupost municipal de 2006 una partida per restaurar el convent tal com s'aprovà fa un mes amb una moció d'ALM-UM.

Tant Grimalt com Júlia Roman (PSOE) i Margalida Capó (PSM) acusaren l'equip de govern (PP-AIPC) de «vendre a la premsa i als ciutadans que inclourien una partida per restaurar el convent i ara no ho fan, estan incomplint un acord de ple».

El batle de Manacor, Antoni Pastor, defensà que Jaume Matas «es va comprometre a dur diners pel convent» i que «la primera gestió que cal fer és intentar que els altres administracions posin diners pel convent».

Grimalt digué que amb la declaració de BIC el Consell podrà intervenir.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.