algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

El Consell retira l'autovia entre Inca i Manacor del Pla de carreteres

L'oposició albira un «pelotazo» en la venda de l'antiga seu del MOPU


El polèmic projecte d'autovia que havia d'unir Inca i Manacor ja és història. El ple del Consell de Mallorca aprovà ahir per unanimitat retirar-lo del Pla de carreteres.

El tràmit oficialitza el que ja havien fet públic el PP i UM. Els populars asseguraren fa uns dies que renunciaven a l'obra «perquè ja no era necessària» i que no la inclourien en el seu programa electoral del 2007. A partir d'aquí, els de Munar proposaren una modificació del Pla de carreteres per suprimir l'esmentada infraestructura.

Així, doncs, els precedents eren propicis perquè el ple aprovàs la moció del grup de consellers socialistes, que advocava per la retirada de l'autovia.

Oportunitat
Antoni Alemany -un dels portaveus del PSIB al Consell-, defensà la iniciativa per «oportunitat» i per garantir l'efectiva renúncia a un projecte que qualificà de «desmesurat».

EU-EV i el PSM votaren a favor de la modificació del Pla de carreteres, però criticaren el model territorial que impulsen PP i UM i exposaren els seus temors que, dins aquest model, el projecte Inca-Manacor es reprengui en un futur.

Precisament, abans que la dels socialistes, el PSM havia presentat una altra moció que demanava la retirada de totes les autovies del Pla i també del segon cinturó de Palma. La iniciativa fou rebutjada.

Venda
D'altra banda, el ple donà llum verda a la desafectació de l'immoble del número 1 del carrer Miquel Santandreu, a Palma, antiga seu del Ministeri d'Obres Públiques i Urbanisme (MOPU) i conegut com l'edifici carreteres.

El bloc d'oficines se cedirà temporalment al Ministeri de Justícia perquè hi traslladi els funcionaris mentre es reformen els jutjats de Via Alemanya. Aquesta passa és prèvia a la venda de l'immoble, prevista a curt o mitjà termini per l'equip de Govern del Consell.

De totes maneres, el conseller insular d'Hisenda, Miquel Àngel Flaquer, encara no ha explicat el procediment exacte d'aquesta venda. Per aquest motiu, l'oposició té dubtes sobre la transparència de l'operació i, més enllà, EU-EV hi albira «un nou pelotazo», com el que asseguren ques'ha produït a Can Domenge.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.