cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
22°

L'Ajuntament vendrà 150 places d'aparcament en el mercat cobert

Els veïns del centre tindran prioritat per adquirir-ne una a 50 anys

Els veïns del mercat cobert tindran prioritat a l'hora d'adquirir un dels 150 aparcaments que des de l'Ajuntament es posaran a la venda en el mercat cobert a partir del proper estiu.

Amb l'objectiu de regular la venda d'aquests aparcaments, que a l'igual que els de la plaça Mallorca es vendran per un període de 50 anys, ja que es tracta d'un espai públic, l'àrea d'Urbanisme està elaborant un plec de condicions.

«Tindrem en compte la proximitat i també establirem un límit de places per domicili, per evitar que algú es quedi amb moltes. També es mirarà l'ordre en què arriben les peticions», explicà el tinent de batle d'Urbanisme, Bartomeu Seguí, que afegí que són molts els inquers que ja s'han interessat per adquirir una plaça de pàrquing al centre d'Inca.

I és que la capital del Raiguer pateix des de fa dos anys un problema de manca d'estacionaments a causa del creixement poblacional experimentat i del tall al trànsit de diferents carrers del centre, als quals, un cop acabades les obres del mercat, s'afegiran els carrers Corró, Duran, Estrella, la Pau i un tram del de Sant Francesc.

Respecte al preu al qual es vendran els aparcaments, Seguí vaticina que el cost oscil·larà entre els 14.000 i els 18.000 euros, tot i que aquest aspecte encara no està tancat.

És necessari recordar que aquesta gran obra costarà, després que el pressupost s'hagi incrementat, uns 7.076.000 euros, que es financen per una banda a través de la venda d'aparcaments i per l'altra per la concessió al supermercat Mercadona, que hi aportà 2.888.840 euros, a més a més d'una subvenció atorgada per la Conselleria de Comerç d'1.650.000 euros.

Dels 270 aparcaments que hi haurà al mercat cobert, distribuïts en tres plantes soterrades, uns 120 es destinaran a places en rotació. L'Ajuntament haurà de decidir si munta una explotació pròpia o bé treu a concurs una concessió, com ja va ocórrer amb la gestió dels aparcaments de la plaça Mallorca.

Fullets
Arran de la polèmica suscitada per l'oposició per l'encariment d'aquesta gran obra amb 800.000 euros més respecte del que inicialment estava previst, l'Ajuntament d'Inca ha editat ara un tríptic amb imatges virtuals que expliquen els avantatges que tindrà aquesta actuació per a tots els ciutadans.

El fullet, que ja s'ha distribuït entre els veïns del centre, que són els que pateixen les molèsties de l'obra, incideix en el fet que els treballs no es financen a través del pressupost municipal. També explicà que el projecte inclourà un edifici d'oficines per a àrees municipals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.