algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
22°

Tres de cada deu joves de Balears reconeix que ha fet algun règim

Educació i Caixa Catalunya presenten el programa «Com menjam»

Tres de cada deu joves de Balears amb edat compreses entre els 15 i els 29 anys reconeix que ha fet règim en alguna ocasió i la meitat ho ha fet sense cap tipus de control mèdic, sobretot dones d'entre 20 i 24 anys i aquells que tenen un pes insuficient.

Així ho explicà ahir la directora general d'Ordenació, Innovació i Formació del Professorat, Joana Rosselló, qui indicà que aquestes dades demostren que la preocupació per tenir una figura «esvelta i acceptada és elevada». Per aquest motiu, segons el seu parer, «és molt important treballar tant l'autoestima com l'alimentació dels joves».

Rosselló féu aquestes declaracions durant la firma d'un conveni amb l'Obra Social de Caixa Catalunya, segons el qual uns 38.000 alumnes d'entre 8 i 12 anys balears participaran enguany en el programa didàctic «Com menjam», que va dirigit a inculcar en els escolars preadolescents hàbits alimentaris correctes i saludables a fi de prevenir l'obesitat i per evitar el desenvolupament d'un trastorn en la conducta alimentària.

El programa «Com menjam» es desenvoluparà a les aules de 353 centres i tractarà de «potenciar l'autoconeixement i l'autoacceptació dels escolars com a mesura preventiva de l'anorèxia i la bulímia», explicà el director de la Fundació, Josep Solans, qui recordà que el 4% dels nins espanyols pateixen aquestes malalties.

La prevalença de l'anorèxia nerviosa a l'Estat és del 0,5 i l'1% en els joves d'entre 14 i 25 anys, mentre que la bulímia afecta entre el 2 i el 3% dels escolars. Així mateix, el cost generat a Sanitat pública pel tractament de l'obesitat és del 7% de la despesa global (2.500 milions d'euros anuals) i, segons Solans, el més greu és que prop del 6% dels joves amb obesitat mor, dels quals un 27% es lleva la vida voluntàriament.

D'altra banda, Rosselló confià que el programa, impulsat a Aragó i a Madrid amb resultats excel·lents, sigui un «encert» per reduir els casos d'obesitat i de trastorns alimentaris que es registren a la Comunitat Autònoma, dels quals no oferí detalls.

Solans assenyalà que «Com menjam» no és un programa nutricional en què es parli de proteïnes i carbohidrats, sinó que «intentaran corregir-se els hàbits alimentaris incorrectes per evitar malalties molt complexes de pal·liar una vegada que són presents en una persona». Solans insistí en la importància que la família s'impliqui a fons en el programa perquè es culmini amb èxit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.