algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

Quasi 20 granges lleteres de Mallorca tancaren en el 2005 a causa de les elevades despeses

El PSOE criticà l'actitud del Govern davant el sector

M.Q./EFE.Palma.
El PSOE denuncià ahir que el 2005 tancaren les portes 19 granges productores de llet de Mallorca en no poder sufragar les elevades despeses de gestió, una situació que «s'hauria evitat» si el Govern hagués impulsat el Pla de viabilitat del sector lacti aprovat pel Parlament en el 2004, que preveia mesures estructurals dirigides a garantir la supervivència del sector a les Balears.

El portaveu d'Agricultura socialista, Vicent Tur, lamentà que la Conselleria d'Agricultura «no hagi impulsat ni una de les mesures dirigides a salvar el sector lacti» i criticà que «l'únic que li importa al Govern» és habilitar ajudes i subvencions, en lloc de dissenyar un pla de xoc que tengui en compte solucions estructurals. En aquest sentit, Tur assenyalà que dues de les problemàtiques que es pretenien corregir amb el Pla de viabilitat és l'abaratiment dels costs de gestió i la millora dels resultats de comercialització. «El fet que no s'hagin plantejat solucions urgents provocà que durant l'exercici anterior tancaren el 30% de les explotacions làcties de Mallorca» reiterà.

«El sector està passant una situació molt delicada que en podria provocar la desaparició» advertí Tur, després de recordar que el Govern destinà el 2005 una partida de subvencions de 215 milions d'euros que no són suficients perquè «la solució passa per impulsar polítiques estructurals, no pal·liatives».

El pla que havia d'impulsar la Conselleria promovia la centralització de les compres d'aliments per als animals i d'equips especialitzats «ja que la compra a gran escala reduiria les despeses dels grangers».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.