algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

Antich: «El finançament que reclama Matas és una pedrada sense futur»

Desconeix els documents que empra el president per exigir 3.000 milions a Madrid

94584
Antich valorà el discurs que el president Matas pronuncià dimarts a Eivissa.

«Una pedrada», «una proposta improvisada, poc seriosa i sense futur». D'aquesta manera ha definit el secretari general del PSIB, Francesc Antich, la proposta de finançament que realitzà Jaume Matas durant l'acte central del Dia de Balears.

El president del Govern apostà per incloure una esmena a l'Estatut d'Autonomia que permetés corregir el dèficit històric de les Illes en matèria d'infraestructures. La iniciativa consisteix a reclamar al Govern central i durant els pròxims cinc o deu anys el 3 per cent del total de la inversió que realitzi a tot l'Estat, el que suposaria una injecció aproximada de 3.000 milions d'euros.

Antich es demana «per què el 3 per cent, i no el 3'4 o el 2'8?» o, el que és el mateix, «en base a quins informes reclama Matas aquesta quantitat?».

La conclusió del líder dels socialistes és que el cap de l'Executiu autonòmic «ha improvisat»; i a més ho ha fet «en contra del que ve postulant el propi PP».

En opinió d'Antich, la «pedrada» de Matas s'acosta més a la proposta del PSIB que a la doctrina de Rajoy sobre Catalunya.
«Nosaltres advocam per garantir a les Illes unes inversions ajustades a l'aportació que realitzam al PIB estatal "que actualment és del 2'2 per cent)», és a dir, una fórmula similar a la pactada per a Catalunya i, segons els socialistes, aplicables a la resta de comunitats autònomes.

Ponència

Antich aprofità la seva compareixença davant els mitjans de comunicació per recordar que avui mateix el grup parlamentari del PSIB-PSOE presentarà la seva proposta de finançament davant la ponència parlamentària encarregada de la reforma de l'Estatut, que inclou compensació pel fet insular i l'augment de la població balear i una agència tributària autonòmica, consorciada amb l'estatal, entre altres punts.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.