nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El tripartit no es trenca i EU-EV continuarà als consells escolars

La comissió de seguiment del pacte es reuní per analitzar la crisi

Finalment i gairebé in extremis la sang no arribà al riu. El tripartit (PSOE, UM i EU-EV) continuarà, de moment, al davant del govern municipal d'Artà. Així es va decidir a la comissió de seguiment del pacte, ahir a la nit, enmig d'un ambient una mica tens en el qual finalment hi hagué consens. Ara bé, només en un dels temes a debatre. La problemàtica dels sous quedà damunt la taula a l'espera de noves propostes.

Unió Mallorquina havia demanat la comissió de seguiment del pacte per tal de trobar una solució a la nova crisi desfermada en el tripartit. Crisi en una doble direcció. D'una banda, es contemplava la possibilitat que el regidor d'EU-EV, Julen Adrian , al davant de l'àrea d'educació, no fos el representant en els consells escolars atès una sèrie de divergències sorgides a l'Institut, primer, i en segon lloc a l'escola de Na Caragol. Adrian va advertir la batlessa, Maria Francisca Servera, que aquesta era una de les competències que li corresponien i que per tant deixar-lo al marge suposava una ruptura del pacte.

Ahir després d'un intens debat es va acordar que Adrian seguiria al davant dels consells escolars de Na Caragol i de la Colònia però no al de l'Institut per decisió del propi Adrian. També s'acordà que qualsevol decisió que es prengués en aquest sentit es debatria entre els diferents partits. Però la crisi també va en una altra direcció i és en el tema dels sous que ha de cobrar l'equip de govern.

UM sembla que no està disposada que el PSOE tingui dos sous, un per a la batlessa i l'altre per Josep Silva. Per aquest motiu proposava que només n'hi hagués un i que fos per a la primera vara. Aquesta qüestió també es va debatre en la comissió de seguiment però no hi hagué un acord. Els partits quedaren per a una propera reunió en què es presenti una nova fórmula de cobrament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.