lluvia ligera
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

El fiscal retira el càrrec d'assassinat al darrer implicat als crims de Son Banya

Ramón M.F. havia de ser jutjat per la mort a trets de dos ciutadans xinesos

El fiscal ha decidit retirar el càrrec d'assassinat que pesava sobre Ramón M.F., l'únic dels cinc implicats en la mort de dos ciutadans xinesos el gener de 2001 a Son Banya que no ha estat jutjat per aquests fets. El crim va tenir lloc el dia de Reis, quan les víctimes van acudir al poblat gitano amb la intenció de vendre droga i foren morts a trets i cremats dins d'una barraca.

Quatre persones foren jutjades i condemnades per aquests fets el 2003, encara que Ramón M.F. es trobava en parador desconegut. El 2004 fou localitzat per la Policia a Coslada (Madrid), i des de llavors romania pres en espera de judici.

Això no obstant, sempre ha mantingut la seva innocència basant-se en la declaració d'un testimoni que estava il·localizable. Fins ara, el fiscal li imputava dos delictes d'assassinat i un altre de tràfic de drogues pels quals podria haver sol·licitat fins a 59 anys de presó.

Proves
A la fi, el passat mes d'abril es trobà la peça del puzle que ha provocat aquest sobtat gir en la instrucció del cas. Es tracta de Juan José D.S., un toxicòman i malalt de sida en fase terminal. Aquest home ja fou detingut i jutjat per la seva intervenció en el doble assassinat, encara que no fou condemnat. Després, se'n va perdre la seva pista i no va ser fins al mes d'abril quan l'advocat de Ramón M.F., Pablo Martín, realitzà totes les gestions possibles per trobar-lo, ja que en dues declaracions davant de la Policia havia mantingut la innocència de l'últim acusat.

Finalment, la Policia anuncià la seva localització en un centre de desintoxicació de Lleida. El lletrat es traslladà fins allà per prendre-li declaració, i el testimoni va assegurar que Ramón M.F. «va arribar al poblat després que es realitzassin els trets». També afirmà que no va ajudar a traslladar els cadàvers, tal com se sospitava al principi.

Amb aquests indicis, el fiscal ha retirat els càrrecs d'assassinat, de manera que Ramón M.F. no serà jutjat a l'Audiència Provincial.

En l'actualitat, l'única causa que vincula aquest home amb el cas és el de tràfic de drogues.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.