algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

UM confia que la victòria de Crespí obri portes a una entesa entre nacionalistes

El partits romanen a l'expectativa de les passes que pugui fer el candidat del PSM


Després de les primàries que va viure divendres el PSM, ahir arribà el moment de les reaccions per part de la resta de partits de les Balears.

Per part d'Unió Mallorquina, el secretari general de la formació, Damià Nicolau, valorà la victòria de Mateu Crespí com una oportunitat que els dos partits nacionalistes puguin arribar a enteses tàctiques o estratègiques en un futur.

«Sempre hem tengut les portes obertes al PSM... esperam que el candidat elegit mostri més sensibilitat cap a nosaltres i això es tradueixi amb més sintonia cap al partit».

Per part de PP, Miquel Ramis considera que la derrota de la «candidata oficial» demostra «la manca de sintonia entre la direcció i les bases del PSM».

En opinió de Ramis, el PSM ha de reflexionar «perquè tal vegada tenen un problema».

La secretària general de la Federació Socialista de Mallorca, Francina Armengol, expressà el seu màxim respecte pel procés democràtic que ha viscut el PSM. Després de felicitar l'organització i donar l'enhorabona a Mateu Crespí, la també portaveu parlamentària desitjà al partit nacionalista que continuï «unit» i al candidat «que sàpiga projectar l'organització cap al futur».

El coordinador d'EU de Mallorca, Miquel Rosselló, també expressà el màxim respecte per la decisió de la militànca del PSM. Al candidat, «elegit per un marge estret», Rosselló li va desitjar «tot tipus d'èxits».

Repecte de la qüestió de si el perfil ideològic de Crespí afavoreix o perjudica una possible entesa amb EU, el coordinador recordà que «abans de les primàries, el PSM ja havia rebutjat una eventual coalició preelectoral.

De totes maneres, Rosselló advertí que Esquerra Unida continua oberta a enteses estratègiques de cara al futur. «Ara l'important és que entre tots guanyem al Partit Popular», postil·là el dirigent esquerrà.

Des d'ERC-Illes, el seu president, Joan Lladó, també es mostrà respectuós amb els resultats de les primàries d'un partit que va qualificar d'«aliat potencial». Des de les files independentistes s'analitzaren les esmentades votacions internes i arribaren a la conclusió que «molt poca cosa ha canviat en el PSM des del seu darrer congrés».

En aquest sentit, Lladó recordà que en aquella cita els «oficialistes» representaven la tendència majoritària, però per molt poca diferència, i que ara aquestes distàncies mínimes s'han tornat a posar en evidència. Tanmateix, el màxim dirigent balear del partit presidit per Carod-Rovira, assegurà que la victòria de Crespí no l'havia agafat per sorpresa.

Lladó espera que a partir d'ara s'obrin «camins d'entesa» amb el nou candidat, «ja que el PSM que representa Gabriel Vicens (actual secretari general) sempre ha rebutjat qualsevol acord amb nosaltres». El dirigent republicà va reconèixer que no coneix personalment Mateu Crespí i que ara es mantindrà a l'espera de les passes que pugui fer el proclamat cap de llista.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.