muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
20°

La Vileta, un mal camí a na Burguesa

El PSM denuncia la degradació i insta l'Ajuntament a fer passes amb el Govern per protegir-lo

Mentre la pressió urbanística toca a les portes de la Vileta, encara es poden trobar en els seus voltants llocs d'interès ambiental. Un d'aquests podria ser el camí que des del cementeri d'aquesta barriada palmesana mena el caminant cap al cor de la serra de Na Burguesa. Tot i això, el seu estat d'abandó i progressiva degradació provoquen «gran preocupació i profunda indignació».

Així ho entén i expressa la regidora del PSM, Maria Costa, qui denuncià l'«escassa atenció que atorga als accessos cap al major pulmó verd dins el municipi de Palma». A més de denunciar la degradació de l'entorn muntanyós de la Vileta, Costa instà l'Ajuntament a fer passes amb el Govern per protegir aquest paratge.

Enderrocs, fems, motos abandonades, vidres trencats i un llarg etcètera de deixalles s'estenen pel camí que puja des del cementeri de la Vileta cap a la serra de na Burguesa. «Una mala imatge per un dels racons del municipi més freqüentat per excursionistes i ciclistes», lamentà la regidora nacionalista. A més, Costa comentà que «tenim la circumstància que existeixen restes d'empedrat en allò que podria haver estat un antic camí romà».

Suposicions a banda, la representant del PSM a Cort manifestà la necessitat de desenvolupar un pla estratègic per a la preservació d'aquest enorme espai natural que s'estén cap a Ponent entre els municipis de Palma, Calvià i Puigpunyent. Tanmateix, la nacionalista no les té totes, ja que el juny passat el PP rebutjà en el Parlament ampliar el nou PORN (Pla d'Ordenació de Recursos Naturals) de la serra de Tramuntana per tal d'incloure espais naturals com el de la serra de na Burguesa.

La serra de na Burguesa és una alineació muntanyosa que s'estén des de Son Falconer (Calvià) fins a Son Vida (Palma). Es tracta d'un espai natural compartit per tres municipis amb una important vegetació de garriga i pinar que té un gran valor natural i de funcionalitat ecològica, molt especialment a tota la zona metropolitana de Palma.

La regidora nacionalista, Maria Costa, explicà que la Conselleria de Medi Ambient «està desvirtuant la legislació mediambiental. Inventa, mitjançant la Leco (Llei de conservació d'espais de rellevància ambiental), noves figures de protecció sense justificar-les. En el cas d'aquest paratge natural, des del PSM demanam a Jaume Font que actuï amb rigor i lleialtat en la protecció dels ecosistemes i que abandoni ja les falsedats i demagògies del PP durant la passada legislatura del Pacte».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.