algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Cabrer instarà Madrid a no encarir vols si no es respecten freqüències

Vol que la Comissió bilateral rebutgi l'oferta d'Air Nostrum entre illes

La consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, demanarà al Govern central que no augmenti les tarifes dels vols entre illes mentre no es compleixin les freqüències fixades en la declaració de servei públic. Cabrer assistirà dijous a la Comissió de seguiment de la declaració de servei públic -integrada pel Govern central i per l'autonòmic-, que preveu revisar les tarifes aèries d'enguany.

En aquesta trobada també s'hi han d'aprovar els programes de vols de les aerolínies per a la temporada d'hivern, que ja apliquen des d'octubre. Segons l'Executiu balear, el model que ara aplica la companyia Air Nostrum incompleix el servei públic interinsular perquè no respecta la freqüències de vols fixades, sobretot a primera i a darrera hora i els caps de setmana.

Per tot plegat, Cabrer demanarà en la reunió que no s'aprovi el programa de vols d'Air Nostrum i que, mentre aquest no s'ajusti a la declaració, tampoc no es revisin les tarifes per increment de l'IPC. «Si no es respecta la declaració quant a les freqüències, per què s'ha de complir en relació amb els preus?», es demanà després d'una sessió de la Mesa del Transport, un organisme que reuneix el Govern, els consells i als agents implicats en el sector aeri.

El mateix organisme també instà el Govern a reclamar davant Madrid una revisió a la baixa de les tarifes màximes entre illes, que passarien dels 78 euros actuals per trajecte a 62, i una nova declaració de servei públic per als vols de Menorca i Eivissa amb la Península. Aquesta declaració només afectaria els enllaços de Maó amb Barcelona i Madrid i d'Eivissa amb Barcelona, Madrid i València durant l'hivern. El preu màxim per trajecte que es reclama oscil·laria entre 60 i 65 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.