nubes
  • Màx: 16.98°
  • Mín: 11.11°
16°

Rotger descarta esllavissades en les excavacions del nou mercat cobert

El batle assegura que hi treballen les màquines millors de tot l'Estat

«En aquests moments tenim fent feina en les obres del futur mercat cobert d'Inca dos de les màquines millors que existeixen a l'Estat, encara millors que les que s'empren per a les obres del metro de Palma i és per aquest motiu que, després d'haver col·locat ja 10 pantalles de contenció, els veïns no han notat vibracions de cap classe. Aquí no passarà el que passa a Palma amb les obres del metro, que han obligat a desallotjar un col·legi dues vegades». D'aquesta manera, el regidor d'Urbanisme d'Inca, Bartomeu Seguí, explicava ahir el procediment seguit per a les excavacions.

«Ara com ara, se n'executa la part més complicada i menys vistosa amb dues màquines alhora, una de les quals instal·la una pantalla de formigó de 2'60 metres d'ample», afirmà. A més, explicà que les pantalles de formigó actuaran com a element de contenció per garantir la seguretat en tot el perímetre, una vegada que comencin les excavacions de les tres plantes subterrànies, de manera que no hi haurà perill d'ensorrament.

El batle, Pere Rotger, i l'edil d'Urbanisme oferiren una roda de premsa in situ «per tranquil·litzar la ciutadania», ja que des del moment que es projectà aquesta intervenció els partits de l'oposició han qüestionat la seguretat dels edificis veïns. Tot plegat ha disparat els rumors sobre una possible esllavissada, semblant a la de la barriada del Carmel de Barcelona, al centre d'Inca.

«Alguns partits dubten de la seguretat de les obres, però hi prenen part els millors especialistes d'Espanya en estructures, que han efectuat uns càlculs extraordinaris, i a parer nostre els enginyers titulats són molt més fiables que els enginyers del PSM», postil·là Seguí.

Ahir s'informà també que la instal·lació de 80 pantalles de contenció durarà fins aquest abril i que després començarà l'excavació completa, que s'enllestirà en un mes i mig. Llavors, s'iniciarà la construcció de l'edifici.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.