cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.69°

La Caeb decideix avui si es prohibeix fer pauses a la feina per fumar

Josep Oliver vol que s'aprovin les recomanacions de la CEOE

M. QUES. / E.P.Palma.
La junta de govern de la Caeb analitzarà avui horabaixa si s'adhereix a la decisió de la patronal estatal, la CEOE, de demanar a les empreses que prohibeixin les pauses per fumar. El motiu esgrimit és que aquest permís pot fer que els treballadors sense aquest hàbit se sentin discriminats.

El president de la patronal balear, Josep Oliver, reiterà ahir amb claredat que no és partidari d'incloure aquestes pauses en les negociacions dels convenis col·lectius, perquè ja existeix una altra «tradició» com és el descans generalitzat de 15 minuts per prendre un cafè o per menjar un entrepà, per exemple.

Oliver no volgué avançar quina determinació prendrà avui la junta de govern de la confederació balear, sobre la possibilitat d'adoptar la decisió de la CEOE de sol·licitar a les empreses de tot l'Estat que optin per la prohibició esmentada.

El president de la Caeb, que realitzà aquestes declaracions a Ultima Hora Punta Radio, manifestà que «no hi ha gens de necessitat d'entrar en els convenis col·lectius per ampliar aquestes pauses». A més, recordà que existeix «una gran quantitat de treballs en els quals es prohibeix de manera permanent el consum de tabac».

Així mateix, recalcà que segons la Llei estatal antitabac si un empleat fuma en un lloc de feina tancat, la responsabilitat és seva i no de l'empresari. Oliver subratllà que, a pesar de l'interès que ha pres aquest assumpte, tant la Caeb com la CEOE no estableixen obligacions, sinó tan sols recomanacions als seus associats i als empresaris.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.