cielo claro
  • Màx: 21.84°
  • Mín: 13.08°
21°

«Guerra» per reforestar la terra cremada

Personal de l'Ibanat i Medi Ambient intenta repoblar totes les hectàrees perdudes en aquesta legislatura

La «guerra» contra la terra cremada ha començat. El personal de la Conselleria de Medi Ambient i de l'Ibanat s'ha proposat aconseguir repoblar al llarg del 2006 la principal superfície forestal arrasada pels incendis durant aquesta legislatura.

En concret, segons va informar ahir el conseller de Medi Ambient, Jaume Font, acompanyat de la directora general de Biodiversitat, Joana Rosselló, i del gerent de l'Ibanat, Miquel Sintes, entre el juliol del 2003 i el desembre del 2005 s'han cremat 247'07 hectàrees. En compensació, en aquest temps se n'han repoblades 128 i Font es va comprometre ahir que enguany se'n repoblaran 122 més, de manera que així se superaran les 247'07 cremades al llarg d'aquesta legislatura.

Pel que fa a la situació geogràfica de les actuacions, a Mallorca se centraran en les àrees més castigades pels darrers incendis forestals dels municipis d'Artà, Llucmajor, Capdepera, Pollença, Sant Llorenç, Santa Margalida, Sóller, Andratx, Muro, Alcúdia i Calvià. A més, a Menorca s'actuarà a es Mercadal i a Eivissa als municipis de Santa Eulària, Sant Josep i Sant Antoni.

Al marge de les diferents reforestacions, Medi Ambient s'ha proposat incrementar fins a 250 d'anuals la mitjana d'hectàrees de nous tallafocs creats. En total, entre les actuacions de repoblació i de creació de tallafocs, el Govern hi destinarà un pressupost de gairebé 2,925 milions d'euros.

En resum, segons el conseller Font, «mai no s'havia repoblat més terreny del que s'ha cremat a les Balears». Tanmateix, el temps de recuperació de la vegetació perduda pot estar entre els 5 i els 10 anys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.