algo de nubes
  • Màx: 20.18°
  • Mín: 12.82°
20°

Pluja d'indemnitzacions per les expropiacions il·legals de la ronda

Deu anys després de construir-la el Govern, es dispara el justipreu

E.B.Alcúdia.
Deu anys després que començàs el procés d'expropiació forçosa dels terrenys per construir la variant d'Alcúdia, els propietaris dels terrenys continuen cobrant indemnitzacions milionàries per l'expropiació il·legal que dugué a terme el Govern d'aleshores.

Dues sentències recents obliguen el Govern a indemnitzar els propietaris de part del sòl expropiat durant els anys 1993 i 1994 augmentant més d'un 50 per cent el preu que s'acordà inicialment. Aquesta és només la punta de l'iceberg ja que l'ocupació forçosa dels terrenys afectà 140 persones i la majoria d'elles exigí una revisió del justipreu després que el Tribunal Superior de Justícia de Balears declaràs nuls el 1998 els expedients d'expropiació.

La plataforma cívica creada contra la carretera, integrada pels expropiats, la comunitat de propietaris dels edificis Siesta, els comerciants de l'avinguda Pedro Mas i Reus, la Societat de Caçadors d'Alcúdia, el Grup Ecologista Pollentia d'Alcúdia i el GOB, defensats per l'advocat Pep Alonso, sostenia llavors que la nova carretera infringia la Llei de carreteres de 1990, i que permetia únicament la construcció d'aquelles carreteres previstes al Pla Sectorial, que per aquell temps encara no estava aprovat. El jutge els donà la raó tot i que, com que l'obra ja estava avançada, el jutge no ordenava restituir el paisatge al seu estat natural sinó indemnitzar els propietaris afectats incrementant un 25 per cent el justipreu fixat pels terrenys. A aquesta quantitat se sumen ara 10 anys d'interessos, fet que ha disparat el còmput total de les indemnitzacions.

Encara que segons confirmà l'advocat Pep Alonso, a dia d'avui és impossible valorar el cost total de l'«error» perquè alguns recursos encara estan als tribunals, parlam de xifres milionàries. Per posar un exemple, en una sentència del passat desembre, el jutge dictamina que un propietari que havia de cobrar 27 milions de pessetes al 1995 cobrarà ara 96 mil euros més.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.