cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

El Consell recupera un moble escriptori que data del segle XVII

Els costitxers ompliren la sala de plens de l'Ajuntament per contemplar la peça restaurada


La sala de plens de l'Ajuntament de Costitx es quedà ahir petita a causa dels centenars de persones que volgueren contemplar ahir com havia quedat el moble paperera escriptori d'estil barroc que s'ha restaurat amb les ajudes del Consell.

«No és una peça de museu però és la nostra peça, la féu un fuster del poble», digué ahir la batllessa de Costitx i presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, en l'acte de presentació.

El Consell, a través de les ajudes de Patrimoni Històric, ha invertit 3.532 euros en la restauració d'aquest moble que és d'estil barroc i que des de fa 30 anys és a l'Ajuntament de Costitx. La restauradora, Maria Beltran, explicà mitjançant una videoprojecció amb imatges del moble abans de recuperar-lo el que s'havia fet. «L'estructura d'aquest moble i el sistema que té per aguantar la tapadora és molt curiós. Probablement el feien servir per escriure», digué.

La intervenció ha requerit que es desmuntés tot i que es refessin completament les cames ja que el moble es remenava totalment. Perquè es conservi en bon estat també se l'ha sotmès a un tractament de desinfecció i de protecció contra paràsits i se li ha injectat resina.

Autor
Una de les curiositats que meravellaren tots els assistents a la presentació fou el fet que s'hagi preservat durant tots aquests anys un full de paper on hi apareix el nom del fuster costitxer que el restaurà, Rafel Riutort, escrit amb una combinació de lletres i xifres. Juntament amb aquest paper hi ha un altre full en el qual apareixen els noms de tots els jutges de pau del poble.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.