nubes dispersas
  • Màx: 18.95°
  • Mín: 13.93°
18°

Uns 20 agents de la Policia Local han abandonat el cos en dos anys

La secció d'UGT, preocupada per l'estat de salut del cos policíac

UGT ha denunciat que per la mala salut del cos de la Policia Local de Manacor, en els darrers dos anys, uns vint agents han abandonat la feina. Les negociacions entre els representants sindicals i l'Ajuntament de Manacor es troben encallades des de fa mesos i es preveu que dilluns, 23 de gener, tengui lloc una nova trobada entre les parts implicades per donar celeritat a les reivindicacions de millores salarials i laborals que demanen els policies.

La secció sindical d'UGT, majoritària en el cos, pensa que el batle Antoni Pastor hauria d'entendre quina és la situació actual que travessen els agents. «Fa uns anys que érem una policia de referència i una de les més desitjades de la comunitat i ara sembla que la destinació no és tan atractiva. Molts estan a Manacor de pas esperant aconseguir una destinació que consideren millor». El sindicat troba aquest fet «preocupant». «Malgrat que estiguin ben formats, se'n van i després ve gent nova i torna a començar el problema. Els darrers dos anys, 20 policies han abandonat aquesta policia. A més, no hi ha joves de Manacor aspirants a integrar-se a la nostra policia, perquè prefereixen altres municipis».

Consideren que aquest fet «preocupa i hauria de preocupar el batle, ja que incideix negativament en la qualitat del servei públic». Denuncien així mateix que «els mitjans tècnics i materials d'aquesta policia, a parer dels seus integrants, no són tots els necessaris».

Un altre cas a què també apunta el sindicat és la pèrdua de poder adquisitiu, que «si bé incideix en tot el funcionariat, a la Policia hi incideix doblement perquè la societat li exigeix cada cop respostes més especialitzades i complexes fet que ha obligat les comunitats a exigir més formació. Aquesta formació quasi sempre és a càrrec del mateix policia, no només en la part econòmica sinó també en la de temps lliure».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.