algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Educació critica que el Ministeri l'hagi «apartada» del pla antidroga

Informa a Socias que farà un seguiment pel seu compte de les actuacions

La Conselleria d'Educació va retreure ahir al Govern central que «no hagi estat informada a temps» de les actuacions previstes en el Pla contra el tràfic de drogues en petites qüantitats a les zones escolars i freqüentades pels menors. Aquesta és una de les observacions que va fer ahir el director general d'Inspecció Educativa de la Conselleria, Jaume Juan, després que es reunís amb el delegat del Govern central, Ramon Socias.

Juan també va reclamar al Ministeri d'Interior, a través de Socias, que compti amb la participació de la Conselleria perquè «tenim moltes coses a dir i moltes idees a aportar en aquest pla», com la de mantenir la vigilància als centres fins al final del curs, a pesar que la temporada turística exigeixi reforços a altres zones. Igualment, el director general va retreure al delegat del Govern que no convocàs en exclusiva la Conselleria i que els fes compartir la reunió amb les patronals dels col·legis concertats. Igualment, el responsable de la Inspecció Educativa va reclamar que es dupliqui el nombre d'agents de l'operació a Balears i que «s'atenguin totes les peticions de presència policíaca als centres realitzades pels directors».

A canvi de poder participar, el director general va oferir informació sobre conflictivitat a les aules relacionada amb el consum de drogues que podria ser d'utilitat per al desenvolupament del programa.

D'altra banda, Juan va anunciar a Socias que la Conselleria realitza un seguiment, pel seu compte, del desenvolupament del pla als centres educatius perquè «correspon a aquesta Conselleria fer-ho i volem avaluar els resultats».

Tanmateix, el director general també va saber valorar positivament el pla del Govern central i va desitjar que tengui continuïtat perquè «la prevenció del consum de drogues entre els joves respon a una preocupació de les famílies».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.