nubes dispersas
  • Màx: 17.43°
  • Mín: 8.69°
17°

La salvació de Yanko tan sols és viable si un altre empresari en decideix la compra

El Govern i els sindicats acorden cercar junts aquesta solució «possible, però improbable»

89828
Els consellers Cardona i Huguet es reuniren ahir amb representants sindicals. | S.A.

La proposta de liquidació de l'empresa de calçat Yanko presentada fa dos dies als tribunals per la propietat, suposa que l'única sortida perquè la companyia mantingui la seva activitat a l'Illa -en aquests moments té dues fàbriques a Inca i a Llucmajor, a més d'altres tallers subcontractats, amb un total de 300 treballadors si fa no fa-, implica que els responsables actuals de l'empresa, els administradors judicials, aconsegueixin vendre-la en conjunt a un altre empresari que manifesti aquesta intenció de no moure-la de l'Illa.

Així ho explicaren ahir els representants sindicals, que es reuniren amb els consellers de Comerç, Indústria i Energia i de Treball i Formació, Josep Juan Cardona i Llorenç Huguet de manera respectiva. A pesar d'aquesta situació, l'assessor jurídic de la UGT, Rafel Miquel, manifestà que «de manera paradoxal, la proposta de liquidació obre un nou escenari que permet arribar a una bona solució, sempre que els administradors judicials presentin una oferta atractiva que possibiliti una venda en bloc de l'empresa i mantenir-la en funcionament». Tot i això, reconegué que es tracta d'una opció «possible, però improbable».

El responsable d'Acció Sindical de CCOO, Baltasar Piñeiro, hi coincidí i afegí que «hem de seguir una estratègia comuna i tenir en compte que el Govern té avalades les marques, l'actiu principal de l'empresa, per la qual cosa s'han de fermar i s'ha de pressionar el propietari en aquest sentit».

En la seva compareixença davant els mitjans, el conseller repetí que la intenció de l'Executiu és «garantir que la producció industrial quedi a Mallorca i que no es destrueixin llocs de feina», si bé no hi aportà cap altra solució que l'explicada pels sindicats. En tot cas, assenyalà la necessitat d'una acció conjunta amb les centrals «perquè el nou escenari ens permet guanyar temps a fi d'estudiar la viabilitat de l'empresa».

Convé recordar que el Govern podrà seguir de prop el procés de liquidació, ja que és un dels creditors de Yanko des que per desembre del 2004 li avalà tres milions d'euros per a la compra de la marca Pielsa. En aquest sentit, el titular d'Indústria defensà la decisió presa llavors per l'Executiu autonòmic «a fi de garantir l'expansió de l'empresa», i assegurà que la presentació de liquidació no afecta Pielsa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.