algo de nubes
  • Màx: 13.84°
  • Mín: 7.77°
13°

L'Ajuntament i el Consell recuperen tres pous que estaven abandonats

Can Brivó, cas Canar i Binifat s'integraran en les rutes cicloturístiques

La brigada de Patrimoni del departament de Territori del Consell i l'Ajuntament de Sencelles restauraran enguany tres pous del municipi que es troben en molt mal estat. Es tracta del pou de can Brivó, que data del segle XVIII; del de cas Canar, construït l'any 1304; i del de Binifat que, tot i no saber-se'n amb certesa la data, els experts situen en el segle XIV.

En total, el Consistori i el Govern insular invertiran 17.000 euros en aquestes tasques, en les quals l'Ajuntament aporta el material i el Consell la mà d'obra.

Dels tres elements esmentats, el de can Brivó és el que ja s'ha començat a rehabilitar i ahir hi treballaven dos operaris. «Hem eixermat aquesta zona, que era plena d'herbes, i hem restablert el nivell original del trespol, que tapava una escala que dóna accés al pou. També hi posam un tancat perquè aquest lloc pugui ser un punt d'aturada per als ciclistes o per a la gent aficionada als passejades», explicà l'arquitecte de Territori de la institució insular, Carles Moranta.

El conseller de Territori, Bartomeu Vicens, i el batle de Sencelles, Antoni Ferrer, visitaren ahir els tres pous que es recuperaran. «Eren un lloc de pas per als pagesos i són part de la vida del poble. La seva restauració ens permetrà integrar-los en la ruta cicloturística del municipi», afegí Ferrer.

Quant a l'indret del pou de Binifat, que està anant cap a Ruberts, ja s'hi han realitzat les tasques de neteja i, segons els experts, serà el que durà més feina. El motiu és que se n'han de restaurar les piques i reparar els esbaldrecs de les parets que delimiten les del pou, tasca que requerirà una grua. A més del pou en si, s'adobaran els marges pròxims de pedra seca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.