cielo claro
  • Màx: 20.67°
  • Mín: 13.08°
21°

Cort inaugurarà el febrer el primer centre d'interpretació de l'artesania

La iniciativa ve acompanyada d'una ruta turística per la Gerreria

L'Ajuntament de Palma obrirà el febrer el primer centre d'interpretació de l'artesania de la ciutat. La iniciativa s'ubicarà en el «passeig per l'artesania», ubicat vora la plaça Llorenç Bisbal al barri de la Gerreria, i ve acompanyada d'una ruta turística pel centre de la ciutat.

El regidor de Treball, Economia i Comerç i president de l'Institut de Formació Ocupacional i Feina (Imfof), Sebastià Sansó, donà a conèixer ahir la iniciativa durant la presentació de la nova botiga de comerç just, instal·lada amb la col·laboració de Càritas. Sansó destacà que en el nou centre d'interpretació artesana es duran a terme diferents activitats relacionades amb la matèria.

Quant als objectius fonamentals de la iniciativa de Cort, el regidor i president de l'Imfof explicà que «volem que aquest centre sigui un punt de trobada en el qual no només es pugui conèixer la història de l'artesania a la nostra ciutat, sinó també un lloc on es facin cursos, conferències i exposicions, entre altres activitats». Convé recordar que el passeig per l'Artesania es va posar en marxa el juliol de 2001 a la barriada de la Gerreria. Precisament, aquesta zona alberga l'edifici que és seu de l'Escola d'Oficis Artesans.

Noves rutes
Sansó també donà a conèixer que en el primer trimestre d'enguany es posarà en marxa, amb la col·laboració de la regidoria de Turisme i Promoció Exterior, una nova ruta comercial, històrica i turística, que s'iniciarà a la plaça de Cort i acabarà a la plaça Llorenç Bisbal.

És en aquest indret on, precisament, el visitant pot conèixer al voltant de 70 comerços tradicionals de la zona, dedicats, sobretot, a l'artesania i a altres oficis manuals. Amb aquestes dues iniciatives, centre d'interpretació artesanal i ruta turística per comerç tradicional, es pretén avançar en la recuperació de la Gerreria.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.