muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

El secretari reconeix irregularitats en el ple sobre les quotes de Cas Corso

Adverteix la batlessa de fer una sessió per revocar els acords aprovats

El secretari de la Sala de Felanitx ha advertit la batlessa, Catalina Soler (PP), que haurà de convocar un nou ple en el qual es revoquin tot els acords adoptats en la polèmica sessió sobre les quotes de la urbanització de Cas Corso, «per haver incorregut en error de fet». Així, l'esmena del PSM en la qual es demanava que el recurs del PSOE quedàs damunt la taula és la que ha de tenir validesa, ja que «s'hi han de comptar» els vots del PSOE.

El secretari també fa constar, a mode de diligència, que «advertesc la verificació d'una segona votació improcedent, per la qual cosa dirigesc amb data d'avui un escrit a la batlia per advertir d'aquesta circumstància irregular».

El document deixa clar que en el primer ple s'hi votà l'esmena del PSM per demanar l'ajornament del debat, a fi de deixar prou temps «als serveis jurídics de l'Ajuntament perquè estudiïn el recurs en conjunt». Segons l'acte, en la votació hi figuren nou sufragis favorables que corresponen a tots els grups de l'oposició i els vuit en contra del Partit Popular. És sobre aquest punt que l'encarregat municipal assenyala en l'acte: «Enmig d'un ambient de crispació màxima i per la celeritat en la successió dels fets, aquest secretari no és pogué témer que l'esmena havia prosperat».

Així, ja no s'havia de procedir a votar la moció. Cosa que tanmateix succeí perquè, segons figura en l'acte, «la batlessa considera que la moció continua endavant i que l'esmena no ha prosperat, ja que només ha obtingut cinc vots a favor i vuit en contra». Per tant, és la primera edil qui, emparant-se en l'informe jurídic del secretari, no compta els vots dels quatre regidors socialistes.

El mateix fet es repetí en la votació posterior de la moció. La batlessa respongué a una pregunta de Nicolau Barceló (EU-EV) en aquest sentit contestant que «per l'equip de govern la moció s'ha aprovat, ja que no s'hi té en compte el vot del PSOE, si bé s'ha efectuat el recompte final perquè han votat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.