algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

L'autovia de Peguera s'obrirà fins a Santa Ponça abans de l'abril

Les obres del projecte viari «més complicat» s'acabaran del tot per l'estiu

La Conselleria d'Obres Públiques, Transports i Habitatge del Govern té previst obrir al trànsit fins a Santa Ponça quatre carrils de la nova autovia entre Palmanova i Peguera abans de Setmana Santa, encara que les obres d'aquesta macroinfraestructura no s'enllestiran fins el juliol.

La titular del departament, Mabel Cabrer, explicà ahir aquestes previsions durant una visita a la zona de les obres i es mostrà satisfeta del seu desevolupament, ja que «sense cap dubte» es tracta del projecte viari del Govern «més complicat». En les tasques, començades ara fa un any i mig, s'hi hauran invertit més de 49 milions d'euros.

En la inspecció efectuada ahir per la titular d'Obres Públiques amb el seu equip, al costat dels batles de Calvià i d'Andratx i amb els mitjans de comunicació, es pogué comprovar que aquesta «complexitat» inherent al projecte s'ha traduït en un consum important de territori. Així, a l'altura de la Costa de la Calma no s'hi ha complert la repetida premissa d'aprofitar el curs de les vies anteriors, i les excavadores s'han «menjat» prop de dos quilòmetres de muntanya coberts de pinar per a l'obertura d'un traçat nou.

Dunes naturals
Així mateix, un túnel fals de formigó de gairebé un quilòmetre construït a l'entrada de Peguera ha suposat la destrucció de les dunes naturals que existien a l'altura del Rancho La Romana. La rotonda soterrada d'accés a Cala Figuera també sembla desproporcionada en relació amb el terreny consumit, segons es pogué apreciar durant la visita.

Per acabar, les autoritats aprofitaren per inaugurar el nou ramal d'entrada a Peguera des d'Andratx, en direcció a Palma, en el tram que serveix de variant per al nucli.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.