algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Cirer es decanta per Herrero per tancar la crisi de la Policia Local

El substitut de Feliu fou cap de departament d'Interior amb el Pacte

Aquesta vegada, a Cirer li han bastat 24 hores per tancar la crisi de la Policia Local arran de l'«ascens» pactat de l'intendent, Joan Feliu, a gerent de l'Institut Balear de Seguretat Pública. Així, la batlessa s'ha decantat finalment pel comissari Nicolás Herrero com a nou cap operatiu de la Policia, tot i la seva vinculació al Govern del Pacte de Progrés, on ocupà el càrrec de cap de departament a la Conselleria d'Interior.

Tot i que el traspàs de poders no es farà fins a finals de mes, el tinent de batle de Seguretat Ciutadana, Àlvaro Gijón, anuncià ahir els canvis en l'estructura orgànica del quarter de Sant Ferran. «Hem volgut donar la major normalitat a aquest fet escollint una persona de la casa», manifestà el regidor conservador.

Enveges i gelosies
El nou comissari en cap de la Policia Local de Palma, Nicolás Herrero, fou molt prudent a l'hora de valorar la crisi al quarter de Sant Ferran. «A totes les famílies i col·lectius laborals són normals les bregues, les friccions, per enveges o gelosies. A la Polcia Local, aquest conflicte es limita a una dotzena de professionals. En un col·lectiu de 800 persones és normal que sorgeixin tensions contínuament», explicà Herrero.

Pel seu costat, l'intedent Joan Feliu insistí a dir que la seva fugida no es deu a les tensions viscudes a la Policia Local, les quals ja costaren el càrrec de la tinent de batle Maite Jiménez l'estiu passat. «Me'n vaig perquè vull. L'oferta de la Conselleria d'Interior per preparar les bases de les policies locals de cara a una futura policia autonòmica era molt temptadora», manifestà Feliu, qui afegí que «no tenc cap problema amb el regidor, ni amb l'equip de comandaments, ni amb els sindicats».

L'actual intendent de la Polcia Local abandonarà el seu càrrec a final de mes, tot i que continuarà cobrant de l'Ajuntament de Palma. Joan Feliu negà que el seu «ascens» s'hagués pactat als despatxos d'Interior. «Si realment hi hagués hagut cap problema, allò més fàcil hauria estat destituir-me», com va passar quan el comandament s'enfrontà al responsable municipal de Seguretat, José María Sierra, durant la legislatura passada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.