muy nuboso
  • Màx: 17.24°
  • Mín: 12.25°
12°

UM vol que dos autors mallorquins siguin lectura obligada a Batxillerat

Ara no n'hi ha cap a les assignatures de llengua i literatura catalanes

Unió Mallorquina vol que dues de les quatre lectures obligatòries dels alumnes de Llengua i Literatura Catalanes de Batxillerat siguin obres d'autors mallorquins. Així ho proposarà al ple del Consell de dilluns, en forma de proposta de resolució del Debat sobre l'estat de Mallorca, perquè la institució insti la Universitat i el Govern a fixar aquesta proporció.

La consellera insular de Cultura, Dolça Mulet (UM), mantingué una polèmica amb el departament de Filologia Catalana de la UIB després que els professors de català decidissin, en una reunió coordinada per la UIB i el Govern, retirar de la llista de lectures obligatòries de Batxillerat l'única obra d'un autor mallorquí, Bearn, de Llorenç Villalonga, i substituir-la per La plaça del Diamant, de Merce Rodoreda.

A banda d'això, UM també demanarà al ple del Consell que les emissions de la Televisió de Mallorca comencin abans de deu mesos i que el departament de Patrimoni iniciï la redacció del pla insular de gestió del patrimoni històric.

Per la seva part, el PP defensarà quatre propostes de resolució que insten s'Institut a donar suport a les persones discapacitades, als cuidadors de persones dependents, als immigrants i als esportites que s'han de desplaçar a altres illes.

Pel que fa a l'oposició, l'esquerra ha presentat dues proposicions conjuntes: una per demanar a la presidenta, al Govern insular i a tots els consellers que respectin, en el ple, la resta de consellers «en les formes i continguts»; i l'altra, per reclamar que s'elabori un reglament consensuat.

Així mateix, des del PSIB es demanarà més transparència en les subvencions, que el nou hospital es faci a Son Dureta, que es modifiqui el Pla Territorial per fer més habitatges protegits, que es protegeixi el centre antic de Palma i que s'assumeixin més competències. El PSM reclama a més que es modifiqui el Pla Territorial per salvaguardar el domini públic maritimoterrestre. I EU-EV, que es retirin els projectes d'autovia entre Inca i Manacor i el segon cinturó de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.