muy nuboso
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 8.12°

La vaga d'estibadors té escassa incidència als ports de Balears

Els treballadors mantenen les mobilitzacions fins avui a les 20.00 hores

La vaga dels estibadors tingué un incidència quasi nul·la durant la jornada d'ahir als ports balears i per avui s'espera que la situació sigui similar.

Els treballadors de 12 països europeus es mobilitzaran fins avui a les 20.00 hores contra el projecte de directiva europea de Serveis Portuaris, que és previst es voti demà al Parlament Europeu. A Balears treballen uns 145 estibadors: 102 a Palma, uns 20 a Eivissa, 13 a Maó i 10 a Alcúdia.

Des de l'Autoritat Portuària s'informa que la incidència ha estat mínima, ja que el dilluns és el dia amb menys trànsit marítim i perquè s'han respectat els serveis mínims pactats. Només alguns cotenidors romanen als ports i no s'ha produït cap cancel·lació de vaixells de càrrega.

El delegat d'Acciona-Trasmediterránea a Balears, Jesús Àlvarez, explicà que per evitar la vaga es carregaren els vaixells la nit abans i que en molts casos es fa de manera automàtica, la qual cosa va provocar que ahir no hi hagués incidències destacables. Per avui, esperen a veure com anirà la sortida dels vaixells de Barcelona i València.

Alguns dels representants sindicals balears es traslladaren a la manifestació que es dugué a terme a Estrasburg i en la qual es produïren alguns incidents entre els manifestants i la Policia. Els estibadors no descarten continuar amb les mobilitzacions si s'aprova la normativa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.