algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
13°

Cirer i Rodríguez pacten l'«ascens» de Feliu a coordinador de policies

Interior crearà l'Institut de Seguretat Ciutadana per frenar els delictes

L'acomiadament de Joan Feliu com a intendent de la Polcia Local de Palma ja és una realitat. El conseller d'Interior, José Maria Rodríguez, i la batlessa de Palma, Catalina Cirer, segellaren ahir dematí l'«ascens» de Feliu a coordinador de policies locals de les Balears.

La imminent posada en marxa de l'Institut Balear de Seguretat Pública ha de servir, d'una banda, per frenar l'escalada de la delinqüència» a les Illes i, de l'altra, per deixar sortida Feliu del «vesper» en el qual s'ha convertit el conflictiu quarter de Sant Ferran. L'acord es materialitzarà mitjançant un conveni entre ambdues institucions. No obstant això, l'intendent de la Policia Local de Palma negà que hagués acceptat el trasllat per les tensions viscudes a l'interior del quarter.

Així, Feliu destacà que «m'he limitat a acceptar una oferta atractiva, després de vèncer les meves pròpies reticències a abandonar un lloc de feina en el qual em trobava molt bé». Entre els noms que sonen per succeir Feliu al capdavant de la Policia Local destaca el del comissari Nicolàs Herrero.

L'Institut Balears de Seguretat Pública neix amb la finalitat de reduir l'«elevat índex de criminalitat» que, segons Rodríguez, es registra a les Illes. Així, el Govern persegueix «una millor coordinació dels cossos policíacs que actuen a la nostra Comunitat». D'altra banda, Catalina Cirer destacà la figura de Joan Feliu, el qual elogià per la seva «gran vàlua» i «llarga vinculació» de més de 25 anys al servei del Consistori palmesà.

El conseller d'Interior evità polemitzar amb la figura de Feliu i es limità a explicar que la futura creació de l'esmentat institut obeix a la necessitat de complir l'«objectiu irrenunciable» del Govern de convertir les Balears en la comunitat «més segura de tot l'Estat». Segons Rodríguez, les Balears encapçalen tres índex «poc desitjables», com són «el del major nombre de delictes, el de la proporció més gran de causes sobresegudes i el de la ubicació de màfies que blanquegen doblers».

Rodríguez lamentà la poca coordinació que hi ha entre la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i les policies locals. Per això, la creació de l'Institut Balear de Seguretat Pública ha de «contribuir, a través de la investigació i la formació, a l'intercanvi i difusió de la informació», assenyalà. Feliu coordinarà aquest nou òrgan supramunicipal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.