algo de nubes
  • Màx: 18.92°
  • Mín: 8.69°
18°

Els estibadors fan avui i demà vaga a tots els ports de les Balears

Es garantiran els serveis mínims per a descàrrega d'aliments peribles

La vaga d'estibadors portuaris convocada a tots els ports europeus per a avui i demà dimarts en protesta pel projecte de directiva de Serveis Portuaris paralitzarà els ports de Balears, si bé no afectarà els ciutadans, ja que es garantiran els serveis mínims per a descàrrega d'aliments peribles o productes sanitaris.

Així ho va explicar Francesc Gallizà, assessor del sindicat Coordinadora, que va assenyalar que és previst que una delegació de Balears acudeixi avui a una manifestació pels carrers d'Estrasburg fins al Parlament Europeu, aprofitant que la Cambra es pronunciarà sobre la proposta de directiva de Serveis Portuaris.

Gallizà va assenyalar que fins i tot les empreses, que sempre solen tenir una posició «contrària» a les vagues, s'han mostrat «comprensives» amb els aturs, perquè tampoc estan d'acord amb la normativa.

Aquesta actuació del sector, en el qual a Balears treballen entre 200 i 250 persones, suposa per a Gallizà un primer «toc d'atenció» sobre aquesta normativa que dóna llum verda a la privatització dels ports i va subratllar que no s'«entén» el perquè d'aquesta iniciativa, que segons ell està «desfasada», ja que contempla una realitat «que no és certa».

En aquest sentit, va explicar que el sector a Espanya s'ha modernitzat i professionalitzat en els últims anys, i, si bé en el seu moment hi hagué una «operació acordió» i es van reduir plantilles, ara s'estan augmentat perquè hi «ha més feina», ja que a Espanya el sistema «és rendible», i ara arriben al país terminals de tot el món, va destacar. Així mateix, va recordar que el Parlament Europeu ja va rebutjar en el seu moment una altra directiva d'aquesta matèria «molt més suau».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.